Piektdienas vakara pastaiga Brīvības ielā 25.maijā

Aizsākot simtgades iniciatīvas notikumus mūsu pilsētā, aicinām ventspilniekus un pilsētas viesus piektdien, 25.maijā doties pastaigā pa Brīvības ielu.

Aicinām nesteidzīgi izstaigāt Brīvības ielu no viena gala līdz otram – jūs sagaida koncerti, izstādes, instalācijas, ekskursijas, izklaidējoši projekti un radošās darbnīcas, un tā ir tikai maza svētku programmas daļa.
Labāk orientēties Brīvības ielas notikumos jums palīdzēs vakara pastaigas plāns, kurš būs pieejams arī pasākuma laikā.

Vakara pastaigā varat doties jau no plkst. 19.00, kad ielas posmi atdzīvosies dažādām sajūtām un aktivitātēm. 

No plkst. 19.00-22.00 izstādē “Viena nama stāsts” desmit planšetēs detalizēti tiks atspoguļota Gūtšmitu dzimtas un tās celtā nama Kuldīgas ielā 2 vēsture. 

No plkst. 19.00- 21.00 visi pastaigas baudītāji aicināti atsaukties aicinājumam “IeBrien pļavā!”, kur Ventspils teātris uzburs ainiņas par dzīvi laukos un saimniekošanu lauku sētā. Neizpaliks arī dzīvnieku mīļošana un vizināšanās ar zirgu jāšus un pajūgā, kā arī veldzēšanās ar gardu pienu, par ko vairāk pastāstīs Latvijas Lauksaimniecības muzejs “Kalēji”. 

No plkst. 19.00 – 22.00 nepalaidiet garām iespēju sasniegt virsotnes un izmēģināt klinšu kāpšanu. 

Līdz pat plkst. 24.00 Brīvības ielas atmosfēru bagātinās Ventspils fotokluba “Moments” sagatavotā foto izstāde – instalācija “Nebrīve. Brīve. Brīvība”. Skolēnu veidotajā “Vecmāmiņas stāstu segā” varēsiet atrast atmiņu stāstus par Latviju un tās vēsturi. 

Mazākie pastaigas dalībnieki no plkst. 19.00 – 22.00 būs īpaši gaidīti “Bērnu kvartālā”, kur tiks, dota “Zaļā gaisma mūzikai” – uzstāsies popstudija “Jūras akmentiņi”, bērnudārza “Saulīte” vokālais ansamblis “Saulstarēni”, “Ventspils Junior Band”, kā arī Ventspils vokāli instrumentālā grupa „WINDY TEMPER”. Notiks zīmēšana uz asfalta kopā ar Ventspils Mākslas skolas radošo komandu un darbosies tehniski radošās darbnīcas, savukārt radošā apvienība “Kašera sapņu fabrika” aicinās piedalīties muzikāli izglītojošajā rotaļu programmā bērniem “Mildas noslēpumi”. 

Turpinot pastaigu, neaizmirstiet iegriezties arī “Ventspils siltums” katlu mājā. Atvērto durvju dienā no plkst. 19.00-22.30 varēsiet doties ekskursijā un uzzināt, kā rodas siltums, ar ko apsilda Ventspils mājokļus. 

Nepalaidiet garām arī Uguns šovu, kas sāksies plkst. 22.10.

 

Un vēl daudz kas cits, plašāka informācija: https://www.ventspils.lv/lat/izklaide/146942-piektdienas-vakara-pastaiga-brivibas-iela#tab1