Muzeju nakts Ventspils muzejā 19.maijā

Sestdien, 19.maijā, Starptautiskajā muzeju naktī, Ventspils muzejs gaida viesus.

Šī gada Starptautiskās Muzeju nakts tēma ir “Šūpulis” un trīs Ventspils muzeja nami ir gatavi šūpuļa tēmu iešūpot gluži atšķirīgi.

Livonijas ordeņa pils (Jāņa iela 17) 19.maijā gaidīs savus viesus jau no plkst.19.00, lai līdz 22.00 varētu iepazīt ekspozīciju un trīs muzeja izstādes: krājuma izstādi izstāžu zālē "Bīstamie sakari. Pasts", glezniecības plenēra "Agrīnais reālisms 2018" darbu izstādi pils galerijās un Ilonas Vilkas fotoizstādi "Jūra" Mazajā izstāžu zālē.

Izstādes Pasts kontekstā gan izstāžu zālē, gan Muzeja Izglītības centrā darbosies arī Pastkaršu darbnīca. Sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību Kapitula zālē būs iespēja noskatīties režisores Kristas Burānes filmu "Pasaka par tukšo telpu". Filma saņēmusi Nacionālā kino balvu „Lielais Kristaps”. No 22.00 pils iekšpagalmā sāks skanēt koncertprogramma "Šūpuļdziesmas visiem lāčiem" (mīļas melodijas atskaņos K.Tkačuka, S.Bondars un S.Somiks). Savukārt pils pagalmā un krogā rosīsies jaunie Pilskroga saimnieki un karstas tējas malciņš tiks katram! Ja būs jauks laiks, pils pagalmā darbosies arī loka šaušana (sia Toniars).

Herberta Dorbes muzejs (Ērgļu ielā 1) gaidīs viesos no plkst.22.00, lai kopīgi noskatītos Ērgļu ielas kaimiņienes – Dzintras Aulmanes 20.gs. 70.gados veidotās romantiskās animācijas filmas ar Raiņa, Aspazijas un Plūdoņa dzeju – «Mākonīts un mākonīte», «Saule un mēness», «Tracis», «Bukurags», «Sēd uz sliekšņa pasaciņa», «Aicinājums». Varēs tikties arī pašu filmu autori – Dzintru Aulmani.

Amatu mājā (Skolas ielā 3) Muzeju nakts negulētājus plkst.22.00 sagaidīs Pidžamu balle, kurā varēs izvērst spilvenu kaujas, dziedāt karaoke, zīmēt sapņus, notiks sapņu ķērāju darināšana, būs fotostūrītis un drosmīgajiem(ām), kas atnāks pidžamās, būs pārsteiguma balva!