Fotoizstādes „Paslēptās bibliotēkas” atklāšana 7.maijā

Ventspils Galvenā bibliotēka aicina uz fotoizstādes „Paslēptās bibliotēkas” atklāšanu 7. maijā plkst.17.00.

Izstāde ir stāsts par cilvēkiem, kuru dzīvēm varētu veltīt grāmatas un par grāmatām, kas ir viņu dzīvesstāsta neatņemama sastāvdaļa.

Tā ir viena lappuse valsts simtgadei veltītā stāstā, kas šogad skaļi izskan katrā Latvijas pusē.

Fotoizstādes autores ir piecas ventspilnieces – Jekaterina Karpova, Anita Burkovska, Kristilla Pīpiķe, Baiba Bērziņa un Laura Roze.

„PASLĒPTĀS BIBLIOTĒKAS ir veltījums cilvēkiem un grāmatām kā mūsu vēstures lieciniekiem. Pasniegts ar cieņu un mīlestību pret darbu, ko šie cilvēki dara. Dzīvesstāsti krājas atmiņu plauktos, veidojot dzīves bibliotēku. Bibliotēka ir tā vieta, kur tiekas Latvijas simtgades liecinieki, lai apmainītos ar saviem stāstiem,” par izstādi stāsta Jekaterina Karpova.

„Grāmatu krājumi un retie eksemplāri, personīgās bibliotēkas, un bibliotēkas ar vēsturi – sabiedrībai pieejamas, bet ne tik ļoti populāras vai slēgtas. Šīs bibliotēkas, kopā ar to glabātājiem un apmeklētājiem, kļuva par projekta uzmanības centru. Tas ir stāsts par spilgtām personībām, kas piedzīvojuši nozīmīgus valsts un Ventspils pilsētas notikumus. Tagad viņi ļāvuši ieskatīties savā grāmatu krājumā, kas glabājas paslēptajās bibliotēkās,” atklāj Jekaterina Karpova.