Koku stādīšanas talka Ventspilī 21.aprīlī!

Sestdien, 21. aprīlī divās pilsētas koplietošanas teritorijās notiks ikgadējā koku stādīšanas talka, kuras laikā, lai bagātinātu iekšpagalmu zaļo infrastruktūru, kopīgi ar iedzīvotājiem paredzēts iestādīt jaunus, dažādus dekoratīvo koku un krūmu stādījumus.

Šogad koku stādīšanas talka notiks divos iekšpagalmosplkst. 16:00 Ventspils kreisā krasta teritorijā starp Jūras ielu, Brīvības ielu un Lielo prospektu (Jūras ielas 3A iekšpagalmā),savukārt, plkst. 16:45 koku stādīšana turpināsies Pārventā koplietošanas teritorijā starp Usmas ielu un Siguldas ielu (Usmas ielas 16 iekšpagalmā).

Katrā no teritorijām tiks ierīkoti dažādi jauni, dekoratīvo koku un krūmu stādījumi, kopumā plānots iestādīt 46 kokus. 

Ik gadu viens no gaidītākajiem Ventspils pasākumiem ir koku stādīšanas talka, kad kopīgā mērķī saliedējas pilsētas iedzīvotāji, papildinot un dažādojot pilsētas zaļo rotu. Šogad pirms gaidāmās koku stādīšanas talkas iedzīvotāji tika uzrunāti un aicināti izteikt viedokli par plānotajiem stādījumiem.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par plānoto koku stādīšanas izvietojumu, šo pavasar koplietojamo teritoriju blakus esošo ēku iedzīvotājiem pasta kastītēs tika ievietotas informatīvas aptaujas lapiņas ar sagatavotu koku stādīšanas maketu, kur shematiski attēlotas vietas, kurās tiek paredzēti jaunie stādījumi.

Izvērtējot iedzīvotāju sniegtos priekšlikumus, teritorijās tiks stādīti dažādi dekoratīvi kokaugi, tādi kā Ošlapu kļava, Virdžīnijas sniegpārslu koks, Amūras ceriņš, baltais zīdkoks, Tatārijas kļava, Japānas katsura, baltais pīlādzis, parastās kļavas.

Koku stādīšanas talka notiek jau vairāk kā 15 gadus. Talkā, kā ik gadu, piedalīsies Ventspils pilsētas domes vadība. Koku stādāmās vietas ierādīs „Ventspils labiekārtošanas kombināta” un „Komunālās pārvaldes” speciālisti.

Cimdi un darbarīki būs pieejami uz vietas, bet pirms došanās uz talku dalībnieki tiek aicināti izvērtēt laika apstākļus un saģērbties atbilstošos apavos un virsdrēbēs.

Koku stādīšanas talku organizē Ventspils pilsētas pašvaldība. Detalizētāka informācija pieejama p/i “Komunālajā pārvaldē” pie pilsētas galvenās dārznieces Zanes Makreckas (tel. 63624269), vai Ventspils pilsētas domē pie Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas ainavu arhitektes L.Zeltiņas (tel.63601124).