Tiks svinēti Ventspils strūklaku modināšanas svētki!

Sestdien, 14. aprīlī, tiks svinēti Ventspils strūklaku modināšanas svētki.

Tā pat kā katru gadu, arī šogad Ventspils varēs lepoties ar krāšņām strūklakām, kas priecē ventspilniekus un Ventspils viesus. Tāpat kā pērn, aicinām modināt Ventspils strūklakas kopā. Pilsētas lielākās strūklakas tiks modinātas 14. aprīlī. 

Ar muzikāliem priekšnesumiem plkst. 13.00 tiks modināta strūklaka “Kāpu priede” un paralēli plkst. 13.00 strūklaka “Kuģu vērotājs”, savukārt plkst. 14.00 tiks modināta strūklaka “Saules Laiviņas” Jaunpilsētas laukumā. Svētku kulminācija notiks plkst. 15.00 Lielajā laukumā, kur modināsim pilsētas lielāko strūklaku “”Fregate“Valzivs”” ar krāšņu deju priekšnesumu un, pasākuma apmeklētājiem par prieku, uzstāsies grupa “Jumprava”. 

Nopietnākie Jumpravas panākumi sākās 1980. gadu beigās un 1990. gadu sākumā, kad laika posmā no 1990. līdz 1992. gadam grupa trīs reizes pēc kārtas uzvarēja prestižajā Mikrofona dziesmu aptaujā ar dziesmām "Baltā", "Peldētājs" un "Klusumā". Populārākās Jumpravas pirmā darbības posma dziesmas bija "Prom no pilsētas", "Tālu aizgāja", "Šeit lejā", "Vēlreiz" un "Ziemeļmeita". Grupas pastāvēšanas laikā tapuši 6 studijas albūmi. Pildot saviem faniem apsolīto, 2010. gada vasaras mēnešos savā studijā “JUMP Studio” jumpravieši sākuši darbu pie kādreiz spēlēto kompozīciju pilnveidošanas jaunos aranžējumos.