“Zemes stunda” tiks atzīmēta Ventspils Jauniešu mājā

Daži Ventspils jaunieši vēlas iepazīstināt citus ar vispasaules akciju "Zemes stunda", kā laikā dalībnieki tiek aicināti izslēgt gaismu un maznozīmīgās elektriskās iekārtas uz vienu stundu marta sestdienas vakarā no 20:30 līdz 21:30 pēc vietējā laika. Simboliskās akcijas mērķis ir aktualizēt klimata pārmaiņas un popularizēt elektroenerģijas taupīšanu ikdienā.

Atzīmēt Zemes stundu sāksim jau 23. martā plkst. 17.00 kad jaunieši un interesenti kopīgi skatoties īsfilmas tiks iepazīstināti un informēti par klimata pārmaiņām, kā par katra paša atbildību, par to ko atstājam aiz sevis.

Pēc īsfilmas skatīšanos veidosim diskusiju un radīsim noderīgas lietas radošajās darbnīcās. Jauniešiem un pasākuma apmeklētajiem būs iespēja radošajās darbnīcas izgatavot vaska drāniņas, veidot svečturus no veciem CD diskiem kā arī izliet sveces.  

24. martā plkst. 20.00 kopā pulcēsimies Ventspils Jauniešu mājā, lai Zemes stundu sagaidītu neformālā vidē ar akustiskās mūzikas koncertu, kuru izpildīs grupa "Simply Charms" no Ventspils. Pēc koncerta sekos īsfilmu skatīšanās kā arī diskusijas par vides jautājumiem.