Atvērto durvju diena “Ventspils Tehnikumā” 22.martā

Ceturtdien, 22.martā, Ventspils Tehnikumā no plkst. 11:00 – 14:00 norisināsies “Atvērto durvju diena”, kur topošiem audzēkņiem un viņu vecākiem būs iespējams uzzināt par mācību programmām, iepazīties ar skolu, esošiem skolēniem un pedagogiem.

Pasākumu atklās skolas direktore Kristīne Vāgnere, kura visus interesentus plkst. 11:00 uzrunās skolas aktu zālē. Skolas direktore klātesošos iepazīstinās ar informāciju par skolas mācību programmām, prakses iespējām Latvijā un ārzemēs, kā arī par iespēju darboties Erasmus programmā. Interesenti tiks iepazīstināti arī ar dienesta viesnīcu un interešu izglītību, kuri arī sniegs priekšnesumus. 

Pēc tam visi interesenti varēs doties ekskursijā pa skolu, kurā varēs iepazīties ar mācības iestādes piedāvātām iespējām. Mācību darbnīcās notiks radošie pasākumi, kuros varēs iepazīties ar autotransporta profesijām. Klātesošie varēs apskatīt kartingu, montēt riepas un piedalīties radošās darbnīcās. Savukārt metālapstrādes laboratorijas būs iespēja vērot metināšanas paraugdemonstrējumus un uzņēmuma “Bucher municipal” prezentācija. Enerģētikas un elektronikas mācību telpās radošās darbnīcas nodrošinās skolas sadarbības partneri, uzņēmumi Snaider Electic un Festo.  Savukārt skolas kafejnīcā “Akvārijs” varēs iepazīties ar viesmīlības profesiju, kurā būs iespēja vērot aizraujošus paraugdemonstrējumus. 

Ekskursijas laikā būs iespēja apskatīt arī dienesta viesnīcu.

Topošiem skolas audzēkņiem būs iespēja tikties ar skolas izglītojamo pašpārvaldi, kuri pastāstīts par skolā notiekošām aktivitātēm, interešu izglītību un skolas dzīvi kopumā.