Vēl palikušas TIKAI trīs dienas, lai pieteiktos uz SSE Riga “Jauno līderu akadēmiju 2018”

Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga) sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā un Zviedru Institūta atbalstu turpina pieņemt pieteikumus no jauniešiem vecumā no 21-25 (tiks izskatīti pieteikumi arī no citām vecuma grupām, ja motivācija būs pamatota) programmai "Jauno līderu akadēmija". Programmas mērķis ir izglītot, iedvesmot un attīstīt jaunos potenciālos Latvijas politiķus un sabiedrības līderus.  Programmas detalizēts apraksts un pieteikuma forma ir atrodama SSE Riga mājās lapā:  http://registration.sseriga.edu/jauno-lideru-akademija-2018

Jauniem līderiem būs vienreizējas iespējas programmas laikā tikties ar Latvijas politiķiem un sabiedrības līderiem, padziļināti ieskatīties pasaules problēmās un attīstīt gan savas komunikācijas, gan līderības prasmes. Programma norisināsies piecas nedēļas nogales- 2018. gada maijā un jūnijā.

Programmas ietvaros provizoriski savu dalību kā lektori jau ir apstiprinājuši:

  •         bijušais Latvijas valsts Prezidents Valdis Zatlers;
  •         Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece;
  •         Latvijas Republikas Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola;
  •         bijušais Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs un partijas “Kustība Par!” valdes priekšsēdētājs Daniels Pavļuts un citi. 

Programmas laikā paredzētas šādas darbnīcas:

  •      publiskās runas darbnīca ar Rīga Toastmasters līdzdibinātāju Vandu Daukstu;
  •      argumentācijas un kritiskās domāšanas darbnīca ar debašu asociāciju “Quo Tu Domā?”;
  •      mediju darbnīca ar Telekanāla “LNT” žurnālisti Ilzi Dobeli.

„Programma ir mēģinājums Latvijas jaunajiem līderiem sniegt padziļinātu izpratni par politiku un mūsdienu izaicinājumiem – par to, kā izmantot globālo pieredzi, lai rastu risinājumus un attīstītu sevī tādus līderus, pēc kuriem mēs Latvijā ļoti ilgojamies”, sacīja SSE Riga programmu vadītāja Sabīne Sīle-Eglīte.

"Praktiskajās nodarbībās izmantosim piemērus no Latvijas un pasaules pieredzes, pētīsim politisko partiju ideoloģijas un to ietekmi uz partiju programmām un problēmu risinājumiem. Attīstot līderības prasmes un publiskās runas spējas, dosim jauniešiem iespēju izpausties iknedēļas diskusijās un noslēgumā piedalīties sarunu festivālā LAMPA”, programmas saturu īsumā raksturo „Jauno līderu akadēmijas” vadītāja Ieva Birka.

Dalībai programmā tiks izvēlēti 15-20 Latvijā dzīvojoši jaunieši, kuru dalības maksu programmā segs Zviedrijas vēstniecība Latvijā. Dalībniekiem no Latvijas reģioniem tiks kompensēti transporta izdevumi un nodrošināta viesnīca Rīgā.

Programmai ir iespējams pieteikties līdz 2018. gada 19. martam (ieskaitot).

Papildu informācijai:

Programmas „Jauno līderu akadēmija” vadītāja Ieva Birka
[email protected]

http://www.sseriga.edu