“Biznesa diena Ventspilī 2018” Kultūras centrā 8.martā

Šā gada 8. martā Ventspils pilsētas domes Kultūras centra Mazajā zālē no plkst. 10.30 norisināsies pasākums “Biznesa diena Ventspilī 2018”, kas pirmoreiz tika organizēts pērn un guva plašu ventspilnieku ievērību.

Arī šogad pasākuma mērķis ir gan esošajiem uzņēmējiem, gan tiem, kuri vēl tikai plāno uzsākt uzņēmējdarbību, ļaut izzināt jaunākās biznesa iespējas Ventspilī un tās apkārtnē, kā arī iepazīties ar aktuālajiem piedāvājumiem finansējuma piesaistei, kas īpaši svarīgi ir uzņēmuma darbības sākumposmā, lai savu ieceri no hobija pārvērstu par pelnīt spējīgu biznesu.
Pasākums notiks divās daļās. Pirmajā daļā “Rīts ar ekonomistu” viens no viedokļa līderiem Latvijas tautsaimniecībā –  “Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks – dalībniekus iepazīstinās ar ekonomikas prognozēm turpmākajiem diviem gadiem. Lielais jautājums ir: naudas būs vairāk, bet vai drīkstēs tērēt? 

Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītāja Elita Baklāne–Ansberga stāstīs par Ventspili raksturojošajiem ekonomiskajiem rādītājiem, un Ventspils Augstskola prezentēs Ventspils uzņēmējdarbības vides novērtējuma aptaujas rezultātus, ko 2017. gadā apkopoja augstskolas Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centra pētnieki. Otrajā daļā “Nauda ir, uzdrošinies paņemt: kā spert soli tālāk uzņēmējdarbībā?” Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks informēs par biznesa atbalsta pasākumiem Ventspilī, ar jaundibināto Biznesa atbalsta centru iepazīstinās tā vadītāja Ilze Valdmane, bet pārstāvji no Attīstības finanšu institūcijas “Altum” un “Swedbank” Ventspils filiāles vēstīs par instrumentiem finansējuma piesaistei uzņēmumiem un dalīsies klientu veiksmes stāstos. 

Šogad paredzēta atsevišķa programma arī pasākuma kafijas pauzē, kurā piedalīsies starptautiskā organizācija “Junior Chamber International”, kura martā atvērs nodaļu Ventspilī, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ventspils biznesa inkubators, kas prezentēs inkubatora klientu radītos produktus. Par Labklājības ministrijas pasākumiem darba devēju atbalstam vēstīs Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāle, un par iespējām mazajiem un vidējiem komersantiem ar Eiropas fondu līdzekļiem pilnveidot darba vietu atbilstoši darba drošības prasībām pastāstīs Valsts darba inspekcija. 

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs: “Par reģionu lomu Latvijas ekonomikā ir jārunā daudz un skaļi, un ļoti labi, ka cilvēki izmanto iespēju sanākt un diskutēt par to, kā visiem kopā attīstīties. Ventspils ar savām mērķtiecīgi īstenotajām iniciatīvām un atbalsta pasākumiem ir piemērs tam, kā uzņēmējdarbības vidē ienest pasaules elpu, bet palikt ar stingru mugurkaulu. Aicinu ikvienu, kam rūp Ventspils attīstība un pietiek ambīciju pašam kļūt par darba devēju, piedalīties Biznesa dienā!”

“Swedbank” finanšu centra “Ventspils” vadītāja Evija Kurpica: “Mums ir svarīgi augt kopā ar uzņēmējiem. Tieši viņi nodrošina reģionu attīstību un rada vidi labākai rītdienai. Tāpēc “Swedbank” atbalsta uzņēmējus, nodrošinot to darbības labāku izpratni, zināšanas par ekonomikas un nozaru tendencēm, mudinot vairāk sadarboties un dalīties pieredzē arī savā starpā, kā arī piedāvājot dažādus atbalsta rīkus to ikdienas finanšu pārvaldīšanā, investīciju plānošanā un izaugsmes veicināšanā.”

Pieteikšanās pasākumam un pasākuma programma. 

Iespējama arī atsevišķa pieteikšanās katrai no pasākuma daļām. Reģistrācija līdz 5. martam. Dalība pasākumā bezmaksas.

Papildu informācija pa tālruni 63601191 vai e-pastā [email protected]