Mazbānīša Ziemassvētki 2017

25.decembrī Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, Rinķa ielā 2, 14:00 – 17:00

Piejūras brīvdabas muzejā Ziemassvētku laiks ir ļoti īpašs, jo šajā laikā muzeja skaļākais un brīnišķīgākais eksponāts – Mazbānītis tiek izpušķots ar lampiņu virtenēm un ikviens svētku apmeklētājs kā Ziemassvētku dāvanu saņem vienu bezmaksas braucienu.

Mazbānītis kursēs Riņķa līnijā no plkst. 14:00 līdz 16:30.

Par rotaļām, konkursiem, spēlēm, mīklām un dziesmām rūpēsies amatierteātris “Ugāles Drāma”. Svētku viesi tiks izklaidēti gan Mazbānītī, gan stacijā. Pasākumu vadīs un skaisti izdziedās svētku dziesmas – Madara Grēgere. Būs arī radošās darbnīcas (Administrācijas ēkā, Smiltnieku mājā un Stacijā “Muzejs”). Pie Smiltiņu ģimenes Lībiešu sētā varēs cienāties ar Jēra zupu, bet pie kalēja Aināra Ruļļa smēdē – izliet laimi.

Būs arī neliels Ziemassvētku tirdziņš un Piejūras brīvdabas muzeja ainavu rotās zirdziņi no jātnieku kluba “Demora”.

Svētkus noslēgs Ziemassvētku koncerts plkst.16.00 Lielirbes baptistu lūgšanu namā, kur piedalīsies koris “Līvzeme”, vadītāja Astra Plostniece, un PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas pūšamo instrumentu nodaļas bērnu skolas audzēkņi.

Ieeja – ar muzeja ieejas biļetēm, cenas atrodamas: http://muzejs.ventspils.lv/piejuras-brivdabas-muzejs/mazbanitis/bilesu-cenas/