Notiks skolēnu mācību uzņēmumu Rudens gadatirgus “CITS BAZĀRS”

Šo piektdien, 24.novembrī, plkst. 16.00-18.00 tirdzniecības centra "Tobago" telpās norisināsies Skolēnu mācību uzņēmumu Rudens gadatirgus “Cits Bazārs”, kurā piedalīsies 27 Ventspils Skolēnu mācību uzņēmumu komandas.

Arī šogad, 2017./2018. mācību gadā, pilsētā turpinās biedrības "Junior Achievement Latvia" (JAL) izglītojošā programma skolēnu uzņēmējspēju attīstībai. Pašlaik Ventspilī reģistrēti 32 Skolēnu mācību uzņēmumi, no kuriem 27 uzņēmumi demonstrēs savu produkciju 24.novembra Rudens gadatirgū.


 
Rudens gadatirgus laikā ikvienu Skolēnu mācību uzņēmuma darbību vērtēs kompetenta žūrija 8 nominācijās, izvērtējot, kuram būs labākais stends, inovatīvākā biznesa ideja, labākā pārdošanas komanda, videi draudzīgs produkts, labākā dāvana, uz zināšanām balstīts produkts, kvalitātes produkts un produkts Ventspilij. Labākās skolēnu firmas saņems dāvanas no JAL partnera AS Swedbank, kā arī varēs piedalīties Latvijas mēroga Ziemassvētku tirdziņā, kas norisināsies 9.decembrī tirdzniecības centrā Domina Shopping, Rīgā.
 
Šobrīd, no 1.oktobra līdz 1.februārim, visā Latvijā norisinās JAL Skolēnu mācību uzņēmumu reģistrācija. No Ventspils ir reģistrēti jau 32 Skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas, Ventspils 2., 4., un 6.vidusskolas, kā arī Ventspils Jaunrades nama. 
 
Skolēnu mācību uzņēmums ir skolēnu veidots un vadīts mācību uzņēmums, kura darbībai piemīt izglītojošs raksturs. Mācību uzņēmums mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. Tam nav juridiska statusa – tos pārstāv JAL un skola.