Rīgā 25. un 26. novembrī notiks pirmais galda spēļu festivāls Baltijā

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dažādām Baltijā veidotām galda spēlēm, piedalīties turnīros un konkursos, kā arī nakts spēlēšanas maratonā. Pasākuma ietvaros norisināsies arī pasaulē slavenās spēles Saboteur (Sabotieri) Pasaules čempionāts, kas pulcēs ap 50 dalībnieku no visas pasaules.

25. un 26. novembrī notiks pirmais galda spēļu festivāls Baltijā BaltiCon, kas norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās, vēsta pasākuma rīkotāji.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Baltijas Catan turnīrā, Ice Cool, Carcassonne u.c. spēļu turnīros, kas to dalībniekiem sniegs iespēju pacīnīties par lieliskām balvām. Tāpat festivālā notiks galda spēļu izstāde, kurā piedalīsies dažādas galda spēļu izdevniecības un ar spēlēm saistīti uzņēmumi – galda spēļu uzņēmums Brain Games, Kadabra, Mission to Mars 2049, bērnu preču un rotaļlietu uzņēmums Anvol, grāmatnīca Jānis Roze, dizaina projekts Kokmaizītes, X-Wing , kas savu dalību festivālā jau apstiprinājuši. Paralēli izstādei notiks dažādas lekcijas par galda spēļu kultūru, spēļu radīšanu un izstrādi, konkrērtu spēļu ideju attīstību u.tml.

Izstādē apmeklētājiem būs iespēja aplūkot un iemācīties spēlēt jaunākās spēles, uzlabot savas spēlēšanas iemaņas, piedalīties konkursos, kā arī svarīgi pieminēt, ka spēļu spēlēšana norisināsies visu dienu līdz pat rītam, kā arī nākamajā dienā, kad atsāksies izstādes darba laiks. Lielākajiem spēļu entuziastiem tiks piedāvāta arī jauno spēļu testēšanas darbnīca, kuras mērķis būs ievākt atgriezenisko saiti par jaunām spēļu idejām.

"Tā kā pašiem ir sanācis apmeklēt dažādus galda spēļu pasākumus ārzemēs, laika gaitā radās vēlme piedāvāt ko līdzīgu arī spēļu entuziastiem Baltijā," stāsta festivāla galvenais organizators Edgars Zaķis.

"Tādā veidā radās ideja sarīkot galda spēļu festivālu, kurā kopā sanāktu lielākā daļa ar galda spēlēm saistīto uzņēmumu, organizāciju vai individuālo izstrādātāju, kuri visi dotu iespēju apmeklētājiem gan spēlēt, gan iegādāties spēles, gan piedalīties dažādos turnīros, izjūtot kopības sajūtu ar citiem šī hobija entuziastiem. Pēdējos gados galda spēļu kultūra Latvijā un pārējā Baltijā ir uzņēmusi apgriezienus, arvien vairāk cilvēku izvēlas kādā brīvā brīdī uzspēlēt spēles ar ģimeni un draugiem, tādēļ pasākuma pamata ideja ir dot cilvēkiem iespēju sākt savu ceļu galda spēļu pasaulē vai arī ienirt tajā vēl dziļāk," viņš paudis. 

Pilnu BaltiCon programmu iespējams aplūkot pasākuma mājaslapā http://www.balticon.info.

Galda spēļu izstādes ir ļoti populārs ikgadējs notikums visā pasaulē, it sevišķi Eiropā, taču Latvijā šāds festivāls tiek rīkots pirmo reizi. Tā organizāciju uzņēmusies galda spēļu uzņēmuma Brain Games komanda, kas ir viens no vadošajiem galda spēļu uzņēmumiem Baltijā.