Noslēdzies Jauniešu sarunu kluba projekts

Ventspils jauniešiem jau 4 mēnešus ir pieejams jauns brīvā laika lietderīgas pavadīšanas veids. Uz Jauniešu sarunu kluba pasākumiem pulcējas tie, kuriem interesē uzzināt ko jaunu, dalīties savā pieredzē un kopā meklēt atbildes uz jautājumiem.

Daudzi vēlas zināt, kādas ir sarunu kluba tēmas? Tās ir ļoti dažādas un arī sarunu formāts ir dažāds. Kopš 2013. gada augusta, kad notika pirmais kluba pasākums, ir notikuši jau 14 pasākumi un jaunieši ir runājuši par pašiniciatīvu, lomām sabiedrībā, vēsturi, alkoholu, sevis prezentēšanu, jauniešu nodarbinātību, kā arī par Eiropas Savienības nozīmi un iespējām, valsts neatkarību, kopā ar igauņu un ukraiņu jauniešiem esam salīdzinājuši dzīves savās valstīs. Sarunu ievadā ir skatīti iedvesmojoši video, kā arī ir bijuši viesi, piemēram, mūziķi Intars Busulis un UFO, psihologs Boriss Faļkovs. Sarunās ir piedalījušies arī dažādu jomu speciālisti, kuri ikdienā strādā arī ar jauniešu auditoriju.

Jauniešu sarunu klubs ir biedrības “Ventspils Jauniešu dome” un Jaunrades nama jauniešu kluba “Knaģis” sadarbības projekts, kura mērķis ir veidot neformālu vidi jauniešiem lietderīga brīvā laika pavadīšanai un veicināt pašidentitātes un patriotisma veidošanos. Projektu varēja īstenot, pateicoties iegūtajam atbalstam “Latvijas Mobilais Telefons” un Ventspils pilsētas domes organizētajā konkursā “Latvijas Mobilais Telefons Ventspilij”. Ar saņemto “Latvijas Mobilais Telefons” finansējumu tika iegādāti sarunu kluba pasākumu organizēšanai nepieciešamie rekvizīti un radīta pēc iespējas neformālāka vide sarunām – sēžammaisi, pledi, liels termoss un krūzes tējai, ekrāns, skaņas aprīkojums un citas lietas.

Jau sākotnēji bija plānots, ka kluba pasākumi notiks dažādās pilsētas vietās, un tā arī notika. Tikšanās vietas katru reizi bija citas – muzejs, bibliotēka, vairāku skolu foajē, Piedzīvojumu parks, Digitālais centrs, Ventspils Augstskola, Nodarbinātības valsts aģentūra. Kad laika apstākļi atļāva, tad pasākumi notika brīvā dabā un pat uz jumtiņa pie sporta nama “Centrs”.

“Lai arī šobrīd oficiālais projekta posms ir veiksmīgi noslēdzies, Jauniešu sarunu klubs turpina darbību un arī 2014. gadā ieradīsimies dažādās pilsētas vietās, lai pulcētu jauniešus uz sarunām ērtos sēžammaisos pie siltas tējas. Mēs redzam, ka jauniešiem patīk runāt un izteikt savu viedokli. Šādi pasākumi dod iespēju jauniešiem tikties ārpus ierastā skolas, studiju biedru vai draugu loka, tādējādi gūstot aizvien jaunas pieredzes apmaiņas iespējas un plašāku pasaules redzējumu. Dalība sarunās attīsta argumentēšanas un prezentēšanas prasmes, tomēr vislielākais prieks ir par to, ka tās ir sarunas starp dzīviem cilvēkiem un tā ir alternatīva šobrīd tik populārajai virtuālajai saziņai sociālajos tīklos internetā,” tā par projekta rezultātiem saka biedrības “Ventspils Jauniešu dome” valdes loceklis Kristians Jacevičs.

Paldies atbalstītājiem un sadarbības partneriem, un uz tikšanos!

lmt_1212_05 lmt_1810_02 lmt_1810_09