Tuvojās pieteikšanās jauniešu izaugsmes forumam “Solis 2017”

No šī gada 3.-5.novembrim biedrība “Latvijas Jauno zemnieku klubs” jau sesto gadu rīko jauniešu izaugsmes forumu, motivētiem jauniešiem, “Solis 2017”. 

Jauniešu izaugsmes forums “Solis” ticis izveidots, lai būtu par satikšanās un iedvesmošanās pasākumu apņēmīgiem jauniešiem, kuriem ir interese par Latvijas laukiem un reģionu attīstīšanu. Sešu gadu laikā ir pierādījies, ka jauniešos nerimst interese par uzņēmējdarbību laukos, domubiedru meklēšanu un biznesa ideju attīstīšanu. 

Dalībnieki tiks iesaistīti radošajā darbnīcā par biznesa procesu, varēs diskutēt kopā ar Latvijā labi zināmu laiku ziņu vīru. Foruma ietvaros dosimies arī pieredzes apmaiņā uz tuvumā esošām saimniecībām, lai iepazītu vietējos ražotājus un saimniekus. Kopumā foruma trīs dienās dalībniekiem būs iespēja gan klausīties, gan jautāt, gan pašiem praktiski darboties un iesaistīties! 

Neformālā vakara daļa paredzēta, lai dalībnieki atraisītos, parādītu savus talantus, smietos un aizvadītu vakaru uz pozitīvas nots! Forumam jau ierasts ir izveidojusies tradicionālā baumu kaste, kurā dalībnieki “dzen jociņus” viens par otru, un brokastu laikā organizatoru pārstāvji ar šiem jokiem iesilda jauniešus produktīvai dienas programmai ar viņu pašu radīto humoru. Neiztrūkstoši ir dažādi priekšnesumi, naksniņas un latviešu dejas. 
Mūsu mērķis ir šīs trīs dienas aizvadīt draudzīgā, iedvesmojošā un uz sadarbību orientētā atmosfērā. Katra jaunieša ideja ir uzklausīšanas vērta. Daudziem jauniešiem trūkst pārliecības, grūdiena un atbalsta. Mēs cenšamies būs tā roka uz pleca, kura dod sajūtu, ka mūsu ir daudz. Tādu lauku entuziastu un lauksaimniecības mīļu ir daudz!  

Mēs meklējam jauniešus, kuri tic saimniekošanas iespējām laukos, kuri nebaidās uzņemties atbildību, būt radoši un inovatīvi.  Pieteikšanās forumam sāksies jau pavisam drīz, no  9.-22.oktobrim. Reģistrācijas formu meklēt FB lapā @solis2017. Nebaidies uzdrīkstēties un piesakies!  Forums norisinās no 3.-5.novembrim Ventspils novada Popes pagasta viesu namā “Dekšņi”. Būs organizēts autobuss no Jelgavas. 
Foruma tapšanu atbalstu: Ventspils novada domei, Latvijas Agronomu biedrībai, SIA “Silja”, SIA “Konekesko”, LPKS “Latraps”, ZS “Lejasciņi”, SIA “Valtek”, LPKS “Vaks”, SIA “Yara Latvija”, SIA “Amazone”, SIA “Agritrade R”, Valsts pētījumu programmai  Ekosoc LV, ZS “Vilciņi-1”

Informāciju sagatavoja: 
Liene Ekša
"Latvijas Jauno Zemnieku kluba" izpilddirektore
Mob. +37126619432
e-pasts: [email protected], www.jzk.lv