Nedēļas nogalē Jūras vārtos koncertēs “MANTA” UN “INOKENTIJS MĀRPLS”

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. oktobrī teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē notiks latviešu grupu “Manta” un “Inokentijs Mārpls” koncerts.

Ieeja pasākumā no 21:00. Koncerta sākums plkst. 22:00. Pēc koncerta dejas “Jūras vārtu” kafejnīcā spēlēs Dj Kristofers Knesis.

Ansamblis “Manta” ir viens no redzamākajiem latviešu alternatīvās scēnas pārstāvjiem, kas guvis piekrišanu arī ārpus tās. Ansambļa īpatno skanējumu veido gan daudzbalsība, gan oriģināls instrumentu klāsts dažādos salikumos. “Mantā” muzicē visu dziesmu autors, ģitārists, basists un dziedātājs Edgars Šubrovskis, pie klavierēm un ērģelēm Edgars Mākens, bundzinieks Raitis Viļumovs un sintezatorists Oskars Upenieks. Abi līdz šim izdotie albumi – “Manta” (2014) un “Karaliene Anna” (2017) – ierakstīti Ingus Baušķenieka studijā, pilnīgi analogā tehnikā (ierakstot un miksējot to magnetofona lentēs). 

“Inokentijs Mārpls” ir viena no leģendārākajām Latvijas rokgrupām, kas joprojām aktīvi koncertē. “Inokentijā Mārplā” līdzās grupas līderim Dambim jau ilgus gadus muzicē bundzinieks Ēriks Lizbovskis un basģitārists Ivo Stankēvičs jeb Skrips. Šādā sastāvā trijotne ierakstījusi pēdējos divus grupas albumus, no kuriem pēdējais – “Tup`n turies” – dienasgaismu ieraudzīja pirms nepilniem diviem gadiem.

Atskatoties uz vairāk nekā 30 gadus ilgo grupas mūžu, dažs ņemas apgalvot, ka “Inokentijs Mārpls” savulaik aizsācis t. s. “smagā pankroka” tradīciju visā bijušajā PSRS. Grupas līderis Dambis gan par to pasmīn un saka: “Tas ir grūti pārbaudāms fakts.” Tiesa, neskaitāmie koncerti gan Latvijā, gan ārvalstīs, pagrīdē un virszemē, Dambja aktivitātes pašam rīkojot dažādus pasākumus, arhivējot un izdodot latviešu pagrīdes ierakstus “Inokentiju Mārplu” jau šobrīd ir kanonizējuši Latvijas rokmūzikas vēsturē.

Foto: SIA "Kurzemes filharmonija"