6. oktobrī Ventspils Jauniešu mājā notiks Stratēģijas spēle “Vilkači”

Piektdien, 6. oktobrī, plkst. 18:00, Ventspils Jauniešu mājā, Kuldīgas ielā 13, notiks stratēģijas spēle "Vilkači".

KĀ DARBOJAS ŠĪ SPĒLE: Vilkači ir vienkārša spēle lielai grupai cilvēku (7 un vairāk). Spēlei nav nepieciešami materiāli, ja neskaita spēles kartiņas, uz kurām ir attēloti spēles personāži, spēli spēlē sēžot aplī vai sēžot apkārt galdam. Spēle, kas balstās uz apvainošanu, melošanu, blefošanu, pārdomāšanu, “slepkavībām”, linčošanu, vispārēja haosa. 
Noteikumi ir vienkārši – visi spēles dalībnieki spēles sākumā izlozē savu lomu, neatklājot to citiem, dalībnieki tiek sadalīti divās grupās – Ciema iedzīvotāji un Vilkači. Vilkaču mērķis ir “nogalināt” visus Ciema iedzīvotājus, pirms tiek atklāti. Ciema iedzīvotāju mērķis, kopīgi vienojoties, ir atklāt vilkačus un nolinčot tos, pasargājot visu ciemu.
Spēles gaita norisinās dienā un naktī. Naktī visi spēles dalībnieki aizver acis un ir iemiguši. Pēc spēles vadītāja norādījumiem dalībnieki, kuru lomas tiem nosauktas, atver acis un izdara gājienu. Vilkači klusībā vienojoties “nogalina” kādu no Ciema iedzīvotājiem, norādot uz to. Kad spēles vadītājs ir novadījis visu (vai izvēlēto) iesaistīto lomu atmodināšanu, pienāk diena. Dienā tiek paziņots, kurš nakts laikā ir “nogalināts”, vai arī, ka uzbrukums ir bijis neveiksmīgs. Dienas laikā visi spēles dalībnieki cenšas atklāt Vilkačus un nolinčot tos, izmantojot apmelošanu, aizdomas, vispārēja haosa radīšanu. 
Nakts laikā nogalinātā un dienas laikā notiesātā spēlētāja identitāte netiek atklāta, atklājas tikai tad, ja nolinčotajam dalībniekam ir Vilkača loma.

LOMAS: Spēles sākumā vienojas par lomām, kuras tiks izmantotas papildus Vilkačiem. Lomas tiek izvēlētas atbilstoši dalībnieku skaitam.

Lomas (vilkatis, ciems, gaišreģis, alfa vilkatis, kupidons, zāļu vīrs, mednieks,  mazā meitene, zaglis, nodevējs, zorro, ragana, burvis, vilkača DNS, tiesnesis, mērs, imūns pret vilkačiem) 

Ieeja bez maksas