Ventspils Tehnikumā var apgūt profesiju arī vidusskolas absolventi

Ventspils Tehnikumā turpinās audzēkņu uzņemšana 2017./2018. mācību gadam. Līdz 21. augustam skolā īpaši tiek gaidīti tie jaunieši, kuri ir jau saņēmuši vidējo izglītību un vēlas papildus tai iegūt profesiju. Savā arodā jaunieši varēs strādāt jau pēc 1,5 – 2 gadiem, turklāt mācības ir bez maksas.

Ventspils Tehnikumā vidusskolu absolventi var apgūt grāmatveža (mācību ilgums 1,5 gadi), viesnīcas pakalpojumu speciālista (mācību ilgums 2 gadi), autoelektriķa (mācību ilgums 1,5 gadi), mehatronisko sistēmu tehniķa (mācību ilgums 2 gadi) profesijas.

Tāpat izglītību var iegūt arī Jauniešu garantijas programmā, kur var apgūt 3 dažādas profesijas – metālapstrāde ar specializāciju rokas lokmetinātājs, ēdināšanas pakalpojuma speciālists – kuģa pavārs, ēdināšanas pakalpojuma speciālists. 

Jauniešu garantijas programmai var pieteikties jaunieši  vecumā no 17 līdz 29 gadiem (ieskaitot), kuri ir ieguvuši vismaz pamata, vidējo vai profesionālo vidējo izglītību, ko apliecina dokuments, kā arī  bez iepriekš iegūtas profesijas vai ar profesionālo kvalifikāciju, kas iegūta vismaz 12 mēnešus pirms mācību uzsākšanas.

Jauniešu garantijas programma piedāvā dažādas priekšrocības. Nodrošina ar mācību līdzekļiem un nepieciešamo inventāru, stipendiju 70 līdz 115 eiro apmērā, ja nav neattaisnotu kavējumu un visos mācību priekšmetos iegūts sekmīgs vērtējums, apmaksāta dienesta viesnīca profesionālās izglītības iestādē, tiks nodrošināti karjeras atbalsta pasākumi un 15 nedēļu prakse pie darba devēja.

Pieteikties mācībām Ventspils Tehnikumā iespējams Ventspilī, Saules iela 15, darba dienās no plkst . 10:00 līdz 15:00. Vairāk par mācību programmām lasiet skolas mājas lapā www.pikc.lv 

Foto: Oskars Jūra