Teātra namā “Jūras vārti” apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju un studentu darbu izstāde “Escultura”

Ventspils pilsētas svētku laikā teātra namā “Jūras vārti” būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības apakšnozares pasniedzēju un studentu darbu izstāde “Escultura”.

Izstādes neformāla atklāšana un tikšanās ar autoriem 2017. gada 4. jūlijā plkst.17:00 teātra nama “Jūras vārti” 2. stāva foajē.

Izstāde būs skatāmi Tēlniecības apakšnozares pasniedzēju un studentu darbi. Izstādē piedalās: Tēlniecības apakšnozares vadītājs, profesors Bruno Strautiņš, profesors Gļebs Panteļejevs, profesors Aigars Bikše un asociētā profesore Olga Šilova. Kā arī apakšnozares studenti Haralds Gerts, Kristaps Andersons, Una Stahovska, Rihards Ābeltiņš, Svetlana Saveļjeva un Gatis Erdmanis.

Tēlniecība ir viena no mākslas formām, ar ko saskaramies ikdienā: tie ir tēlnieciski elementi arhitektūrā vai pieminekļi pilsētvidē. Tomēr tēlniecība neaprobežojas ar pieminekļiem vien. Tas ir ļoti daudzšķautņains un aizraujošs mākslas veids, jo darbojas trīsdimensionālā vidē. Mūsdienās tēlniecībā līdzīgi kā citas mākslas nozares nav iekļaujamas noteiktos rāmjos. Darbu radīšanai tiek izmantoti kā klasiskie, tā arī netradicionālie materiāli un tehnikas, kas pašu tēlniecību padara vēl dinamiskāku, plastiskāku un laikmetīgāku.

Gandrīz simts gadus, Latvijas jaunie tēlniecības meistari savas zināšanas iegūst Latvijas Mākslas akadēmijā. Tēlniecības nodaļas darbs aizsākas vienlaikus ar Mākslas akadēmijas dibināšanu. Akadēmijas pasniedzēji un studenti ir izcilo latviešu tēlnieku Kārļa Zāles, Kārļa Zemdegas, Teodora Zaļkalna un Emīla Meldera darba turpinātāji. Katra nākamā tēlnieku paaudze savām radošām izpausmēm piešķir savu individuālo raksturu un attīsta to mūsdienu mākslas kontekstā.

Izstāde apskatāma līdz 2017.gada 10.septembrim.

Ieeja bez maksas.

Foto: SIA „Kurzemes filharmonija” arhīvs