Pilsētas svētku laikā būs iespēja apmeklēt Evijas Vēberes solo koncertu

Jaunā latviešu dziedātāja, Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēja ar savu neparasto uzstāšanos publiku priecēs uzstājoties uz svētku Alternatīvās skatuves Dzirnavu laukumā 5. augustā plkst. 18.00.

Evija Vēbere ir kuldīdzniece, Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente – kopš pagājušā mācību gada arī pasniedzēja. Studējusi Nīderlandē "Prins Claus Conservatorium Groningen" un gūst panākumus, uzstājoties dažādos sastāvos.  E. Vēberes mūziku ir grūti ielikt vienā žanrā. Tā savijas kopā ar skandināvu, džeza, roka un popmūzikas krāsām, parādot viņas personību unikālā skanējumā. Viņas dziesmas ir pārsteigumu pilnas. Tās stāsta bērnišķīgus stāstus un aizskar politiskas tēmas.

Par Evijas albūmu "DREAM WHISPERS": "Bērna un kāda nepazīstama zvēra apvienojums. Bet laikam jau šis tāds mīļš zvērs, kurš pāri nedara. Lai gan, kas zina, kas tam prātā ienāk. Tādas asociācijas raisa Evijas balss, kuru līdz šim nebiju dzirdējis. Intīmajam kameriskumam, kāds ar neskaitāmām toņkrāsām dzirdams šajā kompaktajā albūmā – starptautisks uz – un piepildījums. Balsī nu pavisam nenosakāms dziedātājas vecums, runa, kliedzieni. ķērcieni, īstas emocijas. Itkā pat pret akadēmiskajām džeza dziedāšanas tradīcijām, vai ne? Taču, kam tās vairs šķiet interesantas? Lipīgums ar šai mūzikai piemītošs – Twisted Mind ir dadzis, no kura grūti titk vaļā. Albūma nosaukumā iekodētais Dream Whispers pavisam neviļus (un ne aiz garlaicības) liek iemigt un secināt, ka disks griežas uz riņķi jau trešo reizi"  – Andris Dzenītis.

Foto: PIKC "Ventspils Mūzikas vidusskola"