Ielu kultūras un sporta festivālā “GHETTO GAMES” noskaidroti uzvarētāji 13 sporta veidos

Piedaloties 1200 sportistiem 13 dažādos sporta veidos, nedēļas nogalē Ventspilī noslēdzās vērienīgais ielu kultūras un sporta festivāls “Ghetto Games”. Komandu sporta veidu dienā – svētdienā – sacensības ritēja starp 26 futbola komandām, 58 basketbola komandām, astoņām florbola komandām, kā arī 32 florbola spēlētājiem.

Svētdien Ventspilī ar komandu sporta veidu turnīriem noslēdzās ielu kultūras un sporta festivāls “Ghetto Games” jeb “GGFest”. Medaļu komplekti festivālā tika sadalīti arī starp Latvijas atklātā SUP čempionāta dalībniekiem. Labākie no labākajiem tika noskaidroti arī dronu sacensībās.

“Ghetto Floorball” turnīrā par pārsteigumu uzvaru izcīnīja komanda ‘Divarpus zvaigznes”, finālā iekļuva arī komanda “Just Official”, savukārt godpilno trešo vietu ieņēma komanda “Panki”. Par individuāli spēcīgāko sportistu tika atzīts Raitis Ozols.

“Ghetto Football” turnīrā spraigā cīņā uzvaru izcīnīja komanda “AAAA” (Konstantīns Zabarovskis, Aleksandrs Kuļešovs, Artūrs Kuļešovs”), otro vietu ieņēma komanda “TGK” (Kārlis Liepiņš, Artemijs Kurazovs, Šota Giorgadze un Iļja Grigorjevs), savukārt trešo vietu – komanda, kuras sastāvā spēlēja Iļja Šeptuns, Elmārs Bairamovs, Ramiļs Lačinovs un Dāvids Gaharija.

“Ghetto Basket” sacensībās vīriešu grupā (dzimušie 2000.gadā un vecāki) uzvaru izcīnīja komanda no Rīgas “Kūsiņš iekšā” (Renārs Uzraugs, Ivars Rihards Žvīgurs, Arvis Savčenko, Artūrs Kramiņš), bet sieviešu grupā – komanda “Vienalga” (Agate Butevica, Zane Novikova, Agnese Radziņa, Megija Vēvere). Uzvarētāji tika noskaidroti arī U-16, U-14, U-12 grupā, kā arī starp uzņēmumu pārstāvjiem un amatieriem.

Uzvarētāju tituli svētdien tika izcīnīti arī starp dejotājiem –  “Hip hop 3v3” disciplīnā uzvarēja Gavr&Rusya&Arni, kuri pārstāvēja Baltkrieviju, Latviju un Lietuvu, savukārt “Popping 2v2” balvu izcīnīja Shwartz&Papper no Lietuvas.

Sīvā cīņā svētdien tika noskaidroti arī Latvijas SUP absolūtie čempioni – par tādiem kļuva Arvis Iļjins (vīriešiem 12’6’’dēļu klasē), Jūlija Mihailova (sievietēm 12’6’’ dēļu klasē), Andris Bisnieks (vīriešiem 14’ dēļu klasē) un Ieva Liniņa (sievietēm 14’ dēļu klasē).

Savukārt dronu sacensībās 34 piloti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, dronus lidinot ar ātrumu lielāku par 100 km/h, noskaidroja uzvarētāju sacensībās “King of the hill race” – pirmo vietu ieguva Mēlis Vāns (Meelis “MV” Vaan) no Igaunijas, bet otro un trešo vietu ieguva pašmāju piloti – Jānis Andersons un Kārlis Gross. Šo sacensību rezultāti noteica, kuri piloti turpinās sacensties pusfinālā un finālā. Finālā uzvaru atkal svinēja Mēlis Vāns, otro un trešo vietu ieguva Lietuvas pārstāvji – Arminas Volskis (Arminas “ARMIS” Volskis) un  Mantas Žitkus (Mantas “Zitkus” Žitkus).

Sportisti šajā nedēļas nogalē festivālā “GGFest” sīvā cīņā sadalīja 13 200 eiro lielo balvu fondu, ko dāvāja Ventspils pilsēta un pilsētas mērs Aivars Lembergs.

“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kas savos pasākumos un aktivitātēs ik gadu pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku un vairāk nekā 200 000 skatītāju. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanai neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs “Ghetto TV” sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība  un līdzcietība.

“Ghetto Games festivāls Ventspilī” atbalstītāji:
Partneri: Ventspils pilsētas pašvaldība, Rīgas Brīvosta, Latvijas Nafta. 
Sadarbības partneri: OC “Ventspils”, “Piedzīvojumu Parks”, BITE, Latvijas universitāte, Maxima, Latvijas Tautas Sporta asociācija, AS Putnu fabrika “Ķekava”, Laima.
Atbalsta: Mangaļi, Būvniecības ABC, Krown.
Uz cieņu, līdzvērtību un cīņu pret vardarbību aicina Eiropas savienības programma “Tiesības,  vienlīdzība un pilsonība” un Labklājības ministrija.
Ghetto Basket draugi: Latvijas Basketbola savienība, adidas, Probasketball veikals.
Ghetto Floorball draugi: Latvijas Florbola savienība, Sporta punkts veikals.
Ghetto Football draugi: Latvijas Futbola federācija, Nike, Eurolife Technologies, Rickberry, Lampa.
Ghetto Games akadēmijas draugi: Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.
Informē TV24, JCDecaux, Draugiem.lv TVNET, OK!, Otkrito, Kas Jauns, Sīrups, Pastaiga, Young.lv, Sportacentrs.com, Sporta avīze, young.lv, gorod.lv.

Foto: Ghetto Games