Pilsētas svētki bibliotēkā

Atzīmējot Ventspils 727.dzimšanas dienu, Ventspils bibliotēka piedāvā īpašu svētku programmu – daudzpusīgus pasākumus un aktivitātes ventspilniekiem un pilsētas viesiem.

Svētku ieskaņā, 3.augustā 17.00, Pārventas bibliotēkā atklās mākslinieces Sarmītes Caunes gleznu izstādi “Osta”, bet 4.augustā 14.00 Galvenajā bibliotēkā- mākslinieces Daces Grundmanes gleznu izstādi “Dzīves tonalitātes” un 14.30- fotoizstādi “Ventspils lasa”. Izstādes darbos skatāmi Ventspilī pazīstami cilvēki, kuri stāsta par savām mīļākajām grāmatām un izjūtām, ko viņiem dod lasīšana.

4.augustā 11.00 Pārventas bibliotēka aicina bērnus apmeklēt Liepājas leļļu teātra izrādi “Burvju stabulīte”. Izrāde ir par palaidni Puikiņu, kurš atrod burvju stabulīti. Bet, lai iemācītos stabulīti spēlēt, jākļūst par labsirdīgu, mīļu un izpalīdzīgu cilvēkbērnu. Vai viņš to varēs?

Savukārt 4.augustā 14.00 pie Gāliņciema bibliotēkas norisināsies priecīgi radošas nodarbes bērniem “Dalies priekā”, bet 16.30- pasākums “Grāmatu pikniks”. 

Pasākumiem un aktivitātēm piepildītākajā dienā, 5.augustā, no 12.00 līdz 16.00 Rātslaukumā norisināsies tradicionālie Grāmatu svētki, kuros varēs iegādāties Latvijas izdevniecību un grāmatu apgādu izdotās grāmatas, uzzināt Rātslaukuma stāstu- laukumam pieguļošo namu vēsturi, kā arī sveikt Ventspils un novada autorus, kuri izdevuši jaunas grāmatas, sumināt literārā konkursa “Rātslaukuma stāsts” uzvarētājus. Aktualitātes par Eiropas Savienību (ES) ikviens varēs iegūt apmeklējot EDIC Ventspils informācijas telti un ES komunikācijas kampaņas telti. Bet, lai pārbaudītu, cik zinoši mēs katrs esam par Eiropu, jāpiedalās konkursos un spēlēs, kuru uzvarētājus gaida balvas!

Programma bērniem no 12.00 norisināsies laukumā pie ieejas Galvenajā bibliotēkā. Šeit svētku apmeklētājus gaida Lielformāta spēles, kuras vadīs lielās lelles- maskoti, leļļu teātra izrāde – “Svētki pilsētā” un radošās darbnīcas bērniem.

Dienas noslēgumā, 18.00, Pārventas bibliotēkā uzstāsies Reinis Zariņš – viens no Latvijas izcilākajiem jaunās paaudzes pianistiem, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs, vienpadsmit starptautisku konkursu laureāts. Ar izcilību absolvējis Jāzepa Mediņa, Emīla Dārziņa un Jeila universitātes mūzikas skolas (ASV), Londonas Karalisko mūzikas akadēmiju. R.Zariņa spēja pārliecinoši interpretēt gan klasiķu, gan mūsdienu autoru darbus sajūsminājusi klausītājus slavenajās Amsterdamas Concertgebouw, Ņujorkas Kārnegija, Steinveja un Londonas Vigmora zālēs, kā arī citur pasaulē. 

Svinēsim svētkus kopā! Ieeja uz pasākumiem bez maksas.

Foto: Ventspils bibliotēkas arhīvs