Festivāls «Ezera skaņas» izsludina pieteikšanos vasaras nometnēm

Festivāls «Ezera skaņas» izsludinājis pieteikšanos vasaras nometnēm, kas notiks 19.–25. augustā. Vasaras nometnes norisināsies pie Kāla ezera, kur tiks izstrādāti projekti dizainā, horeogrāfijā, literatūrā, foto un 8mm filmu mākslā. Nometnēm piemīt izteikti brīvs raksturs ar fokusu uz jaunradi un radošo procesu.

Lai kopīgi sagatavotos festivālam «Ezera skaņas» un radoši pavadītu laiku, interesenti ir aicināti pieteikties festivāla rīkotāju organizētajām vasaras nometnēm. Dizaina nometne būs iespēja strādāt pie astoņiem lielformāta darbiem — vides objektiem un peldošām skatuvēm. Fotogrāfijas nometnē dalībnieki varēs attīstīt savas foto prasmes diskusijās un praktiskā darbā. Katram fotogrāfam būs iespēja izvēlēties savu individuālu fokusu un koncentrēties uz kādu no vairākām tēmām. Horeogrāfijas nometne dos iespēju strādāt ar savu ķermeni, atbrīvot sevī kustību un piedalīties performances veidošanā Kāla ezera teritorijā Madonas novada Vestienas pagastā.
Teksta nometnē dalībnieki varēs satikties ar domubiedriem, dalīties ar saviem jau esošajiem darbiem un nedēļas laikā strādāt pie jauniem. Nometnes pamattēma ir «ziņas», kas tiks publicētas vietējā laikrakstā un uz ezera izveidotā radio stacijā.

Savukārt 8mm filmu mākslas nometnē būs iespēja iepazīt un praktizēt analogo filmu mediju.

Norisināsies arī brīvprātīgo nometne, kuras laikā dalībnieki palīdzēs veikt sagatavošanās darbus festivālam «Ezera skaņas». Dalība brīvprātīgo nometnē ir bez maksas, pārējo nometņu dalībniekiem jāsedz savas uzturēšanās izmaksas (ēdināšana un gultasvieta) 65 eiro apmērā. Nometnei nepieciešamos materiālus nodrošinās «Ezera skaņas» sadarbībā ar biedrību «Ascendum» un Britu padomi Latvijā.

Nometnēs aicināti pieteikties dalībnieki vecumā no 18 gadiem ar vai bez priekšzināšanām, aizpildot anketu vasaras nometnes mājaslapā. Pieteikšanās dizaina nometnei notiks līdz 17. jūlijam, savukārt pārējām nometnēm — līdz  28. jūlijam. Nodarbības notiks galvenokārt angļu valodā. Nometnes notiks 19.–25. augustā, savukārt festivāls «Ezera skaņas» Kāla ezerā norisināsies 26. augusta rītā plkst. 5.00.