No 1. – 30.jūnijam aplūkojama fonda Nāc līdzās foto izstāde “Sajūtas man līdzās”

No 1. – 30.jūnijam Ventspils Jaunrades nama 1.stāva gaitenī aplūkojama fonda Nāc līdzās foto izstāde “Sajūtas man līdzās”

Fonda Nāc līdzās! 2.fotoizstādē skatāmas ilggadējo fonda dalībnieku – jauniešu ar īpašām vajadzībām un nedzirdīgo jauniešu no Rīgas internātvidusskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem fotogrāfijas. Tās atspoguļo visdažādākos mirkļus, kurus jaunie fotogrāfi centušies iemūžināt. Tas ir gan smaržīgs labības lauks pēc nokulšanas, gan mirklis vecmāmiņas lauku mājās, gan mirklis mūzikas skaņās. Jauniešiem zināšanas fotomākslā turpināja mācīt Latvijā pazīstamais fotogrāfs Jānis Mednis.

Jānis Mednis saka: „Fotogrāfija ir universāla māksla, kas mūs savieno un ir saprotama lielākajai daļai cilvēku uz šīs planētas. Neatkarīgi no ādas krāsas, kultūras pieredzes, tā mums ļauj paskatīties uz pasauli tieši tā, kā mēs gribam – savdabīgi, personiski un citiem viegli uztverami. Caur fotogrāfiju bilde kā stāsts, iegūst jaunu realitāti un vietu pasaulē. Katrs to uztver personiski un attīsta, fantazē šo mirkli tālāk. Tieši tāpēc fotogrāfija ir interesanta, jo apstādina laiku, padarot mūs laimīgākus.”

Visi mīļi aicināti aplūkot izstādi un ierakstīt savas pārdomas, vēlējumus viesu grāmatā.