Aicina pieteikties starptautiskajai mediju nometnei «Young Media Sharks», līdz 9. jūlijam

Aicina pieteikties starptautiskajai mediju nometnei «Young Media Sharks»

No 8. līdz 14. augustam Kuldīgā norisināsies starptautiskā mediju nometne «Young Media Sharks», kur 50 spējīgākie un visvairāk motivētie jaunieši no Baltijas nedēļas garumā gūs unikālas zināšanas un praktiskās iemaņas labāko Vācijas, ASV, Ukrainas, Igaunijas un Latvijas mediju speciālistu pavadībā. 

«Šāgada «Young Media Sharks» nometnes tēma būs: nozīmīga satura radīšana jauniešiem 21. gadsimtā – kā attīstīt ideju, rast finansējumu, kā veidot saturu, kas ne tikai iegūst popularitāti, bet ir arī sociāli nozīmīgs. Īpaša uzmanība šogad tiks vērsta uz jaunu multimediju formātu izveidi, kurus būtu iespējams realizēt arī citās valstīs, veidojot ilgtspējīgu sociālās uzņēmējdarbības modeli, kurā darbosies paši jaunieši.  Īpaši aicinām pieteikties jauniešus, kas nav pārliecināti vai šaubās par savām spējām. Pieredze rāda, ka tieši šie jaunieši ir vislielākie apslēptie talanti! Iedrošiniet pieteikties arī savus draugus vai paziņas, par kuriem jūs redzat – ir ķēriens rakstīšanā, fotografēšanā, pasākumu organizēšanā, ideju radīšanā, filmēšanā vai pat vienkārši spriedelēšanā,» saka nometnes idejas autore «Avantis» radošā direktore Ilona Bičevska.

Nometnē pasniegtās lekcijas un darbnīcas norisināsies angļu valodā. Jauniešiem būs unikāla iespēja praktiski apgūt jaunas zināšanas spilgtāko Latvijas un ārzemju profesionāļu vadībā, uzzināt viņu pieredzi un gūt ieskatu nozaru aizkulisēs. Šogad «Young Media Sharks» nometnes pasniedzēji būs producenti Ilze Ūdre (TV3, «X-Faktors») un  Uldis Cekulis (Vides filmu studija, producents: «Atbrīvošanas diena», «Ukraiņu šerifi» u. c.), TV formātu izveides speciāliste no Ukrainas Asia Batayeva (televīzijas kanāls «New Channel Ukraine»), žurnāliste Inga Spriņģe («Re:Baltica»), režisori Uģis Olte (Vides filmu studija, režisors TV raidījumiem «Karaliste», «Adreses» u. c.) un Indulis Pelnēns (Ghetto TV),  reklāmas izpildproducents  no ASV Kris Mathur («Backyard Productions»), Pauls Ķesteris (reklāmas aģentūra «TBWA\LATVIJA»),  televīzijas žurnālists un dokumentālo filmu veidotājs Sandijs Semjonovs (LTV un «SKUBA films»),  mūzikas autortiesību speciāliste Guna Zučika («Every Little Thing») un daudzi citi. 

Pateicoties galvenajam projekta atbalstītājam – Vācijas Federālajai Ārlietu ministrijai –,  jauniešiem dalība nometnē būs bez maksas. Tiks nodrošināts arī transports no Rīgas un atpakaļ, dzīvošana un ēdināšana nometnes norises vietā, kā arī filmēšanas un montāžas tehnika praktiskajiem darbiem. 

Pieteikties nometnei var projekta mājaslapā YoungMediaSharks.eu līdz 9. jūlijam. Jauniešus izvērtēs pēc radošā uzdevuma un motivācijas. 

Vācijas vēstniecības Latvijā vadītāja vietniece Manja Kliese par šo nometni saka: «Jauniešiem ir iespēja ienest jaunas vēsmas mediju kopainā, tādējādi stiprinot daudzveidīgas sabiedrības izaugsmi. Vācijas vēstniecība Latvijā jau otro gadu atbalsta un dod savu ieguldījumu projekta «Young Media Sharks» attīstībā, jo ir pārliecināta, ka tas pilnībā atbilst 2015. gada 17. aprīļa ārlietu ministru Kopīgā paziņojuma garam, ar ko Latvija un Vācija paudušas nodomu stiprināt divpusējās attiecības un sadarbību ES jautājumos, jo īpaši plašsaziņas līdzekļu, kultūras, izglītības, duālās profesionālās izglītības un iedzīvotāju savstarpējo kontaktu jomās.»

Izglītojošā nometne ir tikai daļa no kopējā jauniešu mediju izglītības projekta. Rudenī plānots skolu mediju konkurss un jauniešu meistarklases reģionos. Šobrīd tiek attīstīta ideja un meklēti partneri jauniešu radošā mediju centra izveidei.

No 13. jūnija Valmierā, Liepājā, Alūksnē, Kuldīgā un Daugavpilī notiks infodienas, kur varēs sīkāk uzzināt par «Young Media Sharks» nometnes iespējām un iztaujāt iepriekšējo gadu dalībniekus.  

«Young Media Sharks 2017» partneri ir Gētes Institūts Rīgā un lielākais finansētājs – Vācijas Federālā Ārlietu ministrija. Nometni atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Kuldīgas pilsēta, Baltijas-Amerikas Brīvības fonds, augstskola RISEBA un citi.
  
 Video no 2016. gada nometnes: https://vimeo.com/179571801


«Avantis» jau kopš 2002. gada īsteno sociālus sporta, kultūras, kino un mediju projektus jauniešiem. Līdz šim lielākie īstenotie projekti – Latvijā lielākās skolēnu sporta spēles «ZZ Čempionāts», filma «Atrasts Amerikā», grupas «Astro’n’out» producēšana, Grīziņkalna skeitparka izveide, žurnāla «Izvēlies» izdošana u. c.  Kopš 2013. gada tiek attīstīta kustība «Young Media Sharks», kas šobrīd apvieno 230 jauniešus no piecām valstīm un 23 Latvijas pilsētām. 

Informāciju sagatavojusi:
Marija Rācene,
projekta koordinatore,
[email protected],
tālr. 26192539