3. jūnijā notiks gadskārtējais Raita Silarāja kauss 3×3 basketbolā

Sestdien, 3.jūnijā, Ventspils Tehnikuma teritorijā  jau trešo gadu pēc kārtas risināsies vērienīgs ielu sporta kultūras pasākums ‘’Raita Silarāja kauss 3×3 basketbolā’’. 

Turnīra nosaukums ir tapis par godu ļoti nozīmīgai personai Ventspils un Latvijas sporta dzīvē – Raitim Silarājam. Viņš savā panākumiem bagātajā trenera karjerā trenējis Latvijas valstsvienības kadetu izlasi, ilgus gadus strādājis par basketbola treneri sporta skolā ‘’Spars’’, kā arī bijis vēsturē pirmais BK “Ventspils” galvenais treneris. 

Pasākumu organizē Ventspils Tehnikums un basketbola treneris  Dāvis Čoders,  un tā mērķis  ir veicināt ielu sporta kultūras attīstību, sacensību garu un veselīgu konkurenci jauniešu un sporta entuziastu starpā. Rast iespēju ikvienam ventspilniekam, Ventspils viesim un viņu ģimenēm brīvā un sportiskā gaisotnē pavadīt sestdienas dienu pašā pilsētas centrā, turnīrā laipni aicināts pieteikties ikviens interesents. 

Pasākuma organizatori aicina pieteikties turnīram un 3 punktu konkursam. Iepriekš pieteikties iespējams līdz 01.06. pa e-pastu [email protected] , kā arī turnīra norises vietā 3. jūnijā līdz plkst. 11:30, dalībnieku skaits 3 punktu metienu konkursā ir ierobežots. Sacensību sākums plkst. 12:00
    
3×3 basketbola  un 3 punktu konkursa nolikums būs atrodams internetā, kā arī organizators to nosūtīs uz e-pastu, saņemot komandas pieteikumu. 

Jaunākajām aktualitātēm var sekot līdz turnīra facebook lapā https://www.facebook.com/R.SilarajaKauss/

Turnīrs norisināsies divās vecuma grupās – U -15 (2002. un jaunāki), Open (2001. un vecāki) Spēļu pauzēs risināsies 3 punktu metienu konkurss, skatītāju metienu konkurss, bērnu konkurss un citas aktivitātes, kurās būs iespēja tikt pie lieliskām balvām no turnīra atbalstītājiem. Turnīra laikā tiks izsolīti vairāki Latvijas vadošo basketbolistu spēļu krekli ar parakstiem, iegūtie līdzekļi tiks ziedoti bērnu krīzes centram ‘’Cimdiņš’’. Muzikālo pavadījumu pasākuma laikā nodrošinās DJ Ziggy. Visa pasākuma laikā darbosies arī āra kafejnīca.

‘’Afterparty’’ kopā ar DJ ZIGGY izklaides un atpūtas centrā ‘’Klondaika’’ (Ganību ielā 14, Ventspilī), ieeja no 18 gadu vecuma. 

Par balvām un pārsteigumiem būs parūpējušies sacensību organizatori un pasākuma atbalstītāji: 

Ventspils pilsētas dome, SIA ‘’VENTSPILS NAFTA’’ termināls, SIA ‘’LATTELECOM”, kafejnīca ‘’MŪSMĀJAS”, sporta preču veikals ‘’FANS”, SIA ‘’OLIMPISKAIS CENTRS ‘’VENTSPILS””, SIA “BUCHER MUNICIPAL”, restorāns ‘’Tex Mex’’, sporta preču veikals ‘’Pro Basketball’’, SIA ‘’TipOff’’, dabīgais minerālūdens ‘’Mangaļi’’