Piesakies konkursiem un pārliecinies, ka bizness var būt vienkāršs!

Daugavpils Universitāte, sadarbojoties ar Kauņas tehnoloģiju universitāti un Lietuvas nevalstisko organizāciju „PVC”,  Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas projekta ietvaros „Interreg Latvija – Lietuva”, ar projekta nosaukumu „BONUS”, aicina Kurzemes, Zemgales un Latgales reģionu vidusskolu un ģimnāziju audzēkņus pieteikties Starptautiskajam jauno inovātoru konkursam un Starptautiskajam biznesa līderu konkursam. 

Jauno inovātoru konkurss ir paredzēts tiem jauniešiem, kam ir inovatīva biznesa ideja un komanda, bet vajadzīgs dzinulis un atbalsts tās realizācijai. Piesakoties konkursam, jauniešiem būs iespēja līdz galam izstrādāt savu ideju, gūt teorētiskas un praktiskas zināšanas gan par tirgu un produkta virzību tajā, gan arī izstrādāt reālu sava produkta prototipu. Biznesa idejas galvenais mērķis ir radīt produktu no materiālu pārpalikumiem, kas radušies ražošanas rezultātā (koks, metāls, ādas atgriezumi utt.). Paralēli šis konkurss notiks arī Lietuvā – Klaipēdas, Telšu, Šauļu, Panevēžas, Utenas un Kauņas apriņķos. 

Visa konkursa laikā jauniešiem atbalstu sniegs pieredzējuši inženierijas un biznesa vadības mentori.

Savukārt, Starptautiskais biznesa līderu konkurss aicina pieteikties tos, kuri ir gatavi sevi nodēvēt par biznesa guru! Konkursa dalībniekiem būs iespēja risināt uzdevumus, kas ir saistīti ar biznesu un ekonomiku, kā arī piedalīties biznesa simulācijas spēlē. Dalībnieki cīnīsies par iespēju piedalīties starptautiskajā biznesa līderu nometnē, kas norisināsies Lietuvā un pulcēs kā Latvijas, tā arī Lietuvas biznesa līderus!

Reģistrēties abiem konkursiem var līdz 15. jūnijam mājas lapā www.bonusLT-LV.eu.

Konkursi sāksies 2017. gada septembrī. 

Idejas atbalstītāji ir arī Latvijas jaunie uzņēmēji, kuri paši izgājuši šo ceļu – no idejas radīšanas līdz pat veiksmīgai realizācijai:

Ronalds Undzēns (restorānu, bāru un pasākumu organizēšanas uzņēmumi): „Biznesam būtu jābūt vienkāršam, kāpēc sarežģīt lietas? Mēs, kā valsts, biznesam esam samērā draudzīga. Lai kaut ko paveiktu, ir jāmeklē pareizā pieeja pie pareizajiem cilvēkiem, tāpēc ir ļoti svarīgi kontakti. Katra ideja ir jāapraksta, jāaprēķina, jāizveido konkrēts biznesa plāns un jāpaļaujas uz savu iekšējo intuīciju. Pats galvenais – ticēt savai idejai. Es noteikti aicinu jauniešus nodarboties ar biznesu, jo tas ir ļoti labs veids kā kļūt neatkarīgiem. Vienmēr ir kādas problēmas, tu strādā 24h diennaktī, bet cilvēks vai nu ir radīts biznesam, vai nav. Nebaidieties riskēt un neapstājieties pie iesāktā.”

Vladislavs Baranovskis (vairumtirdzniecības uzņēmuma vadītājs): „Biznesā svarīgs  ir rezultāts. Arī „sišanās” pret aizslēgtām durvīm norūda raksturu un atļauj ideju realizēt un tai noticēt. Man ir paveicies, ka manā dzīves ceļā bija iespēja satikt īstos cilvēkus. Katrs no viņiem man palīdzēja progresēt un attīstīties. Diemžēl, visi nevar būt uzņēmēji, bet visiem tādiem nav jābūt. Uzņēmējdarbība palīdz celt mūsu pašu labklājību. Valsts un reģions ir tik attīstīts, cik attīstīta ir uzņēmējdarbības vide. Ļoti svarīgi ir atrast mentoru – skolotāju, kas varētu palīdzēt. Jaunietim, kurš uzsāk kaut ko jaunu, daudz kas šķiet nezināms un tāpēc ir svarīgi viņam to pēc iespējas vienkāršāk paskaidrot. Vajag iedvesmot vienam otru, tāpēc svarīga ir arī laba komanda. Vienalga vai tas ir tavs draugs, vai ģimenes loceklis”.

Papildu informācija:
Zaiga Lāce
konkursu koordinatore (DU)
E-pasts: [email protected]