Ventspilī aizvadītas Jauno uzņēmēju dienas 2017

Foto: Juris Presņikovs

Ventspilī aizvadītas Jauno uzņēmēju dienas 2017, kurā noskaidroja gada labākos skolēnu mācību uzņēmumus vidusskolas un pamatskolas grupās, kā arī pedagogus valsts mērogā. Veiksmīgi savus uzņēmumus pārstāvēja Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Daimo” un Jaunrades nama “Cimdiņdarbnīca”.

Šajā mācību gadā “Junior Achievement Latvija” programmas ietvaros dibināti 992 skolēnu mācību uzņēmumi. Finālā no tiem piedalījās 11 uzņēmumi pamatskolu grupā un 20 vidusskolu grupā. Savukārt Ventspils izglītības iestādēs dibināti vairāk nekā 40 skolēnu mācību uzņēmumi, no tiem finālā piedalījās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “DAIMO” un Jaunrades nama skolēnu mācību uzņēmums “Cimdiņdarbnīca”.
 
Jaunrades nama skolēnu mācību uzņēmums “Cimdiņdarbnīca” ieguva izdevniecības “Dienas mediji” simpātijas balvu, kuru pasniedza izdevniecības priekšsēdētājs Edgars Kots. Šī skolēnu mācību uzņēmuma dalībnieki ir Atbalsta centra bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš” jaunieši un bērni, kuri apmeklē Jaunrades nama  radošo darbnīcu nodarbības. Jaunieši kopīgi ražo lupatu lentīšu grīdceliņus, galdceliņus un citus rokdarbus. 
 
Savukārt Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Daimo” ieguva Latvijas bankas simpātijas balvu, kuru pasniedza Latvijas Bankas Interneta portāla “Naudas skola” galvenā redaktore Antra Slava. “Daimo” dibinātāji ir 7. klases audzēkņi Ralfs Roga un Viesturs Geršauskis. Jaunieši ražo kafijas un desertu trafaretus, kurus Ziemassvētkos var izmantot arī kā eglīšu rotājumus.
Latvijas labākā skolēnu mācību uzņēmumu titulu un iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu finālā saņēma Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Light Up”. Gada konsultanta 2017 tituls šogad tika piešķirts divām skolotājām no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas – Intai Jorniņai un Dzintrai Aplokai.

 
Jau iepriekš informējām, ka biedrības “Junior Achievement Latvija” organizētās skolēnu mācību uzņēmumu programmas  valsts mēroga fināls notika Ventspilī no 27. līdz 29. aprīlim, kur žūrija vērtēja skolēnu prezentācijas, iztaujāja tos intervijās, kā arī aplūkoja mācību uzņēmumu stendu izstādi. Ventspils Tehnikumā notikušo stendu izstādi un prezentācijas Jaunrades namā apmeklēja arī plašs loks Ventspils skolēnu un skolotāju, kas vēlētos piedalīties mācību uzņēmumu programmā nākotnē.
 
Pasākumu finansiāli atbalstīja Ventspils pilsētas dome. Pateicamies par atbalstu pasākuma organizēšanā Ventspils Brīvostas pārvaldei, Ventspils Jaunrades namam un Ventspils Tehnikumam!

Bilžu galerija apskatāma šeit.