Iespējamās misijas vasaras skola “Grandiozā ekspedīcija” aicina doties ceļojumā laikā


Jau ceturto gadu Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā norisināsies vasaras skola “Grandiozā ekspedīcija”, kurā aicināti piedalīties Ventspils pilsētas un novada skolu 5.-8. klašu skolēni. Šogad nometne norisināsies no 19. līdz 28. jūlijam. 

Mācību darbs nometnē notiek nelielās 10 – 15 skolēnu mācību grupās no plkst. 9.00 līdz 17.00, izmantojot radošas un interaktīvas mācību metodes. Skolēni nodarbībās pilnveidos, attīstīs un nostiprinās patstāvīgās mācīšanās prasmes. 

Nometne skolēniem piedāvā veicināt motivāciju un dzīvesprieku, iegūt jaunus draugus un nebijušu pieredzi, piedalīties interesantās mācību nodarbībās, pētīt, eksperimentēt un analizēt, kā arī pārbaudīt savus spēkus pārgājenā, izbaudot aizraujošas aktivitātes. Jauniešiem tā būs iespēja atklāt savus talantus interešu izglītības nodarbībās floristikā, mākslā, foto, jogā, sportā, kā arī mācīties izdzīvot dabā, siet mezglus, kāpt alpīnisma sienā, noturēt līdzsvaru.

Par to, ka nometne ir aizraujoša, liecina iepriekšējo gadu nometnes dalībnieku atsauksmes. Piemēram, Lelde stāsta, ka nometnē pavadītās dienas ir bijušas labākās viņas dzīvē, jo meitene ieguvusi daudz jaunu draugu, pieredzi un tā lika noticēt saviem spēkiem. “Ikvienam iesaku izmēģināt un piedalīties nometnē, jo tā ir lieliska iespēja iegūt daudz jaunu draugu, zināšanu, izprast sevi un būt pārliecinātam, ka Tu esi svarīgs!” atklāj Lelde. 
Savukārt Elīna pauž, ka, lai arī nodarbības notiek vasaras brīvlaikā, šādu zināšanu iegūšana ir daudz interesantāka nekā skolā. Viņa priecājas, ka mācīšanās process tiek papildināts ar daudz interesantām nodarbēm, kā rezultātā mācīties ir daudz aizraujošāk.

Nometnes dalības maksa ir 25 eiro. Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome. 

Lai reģistrētos vasaras skolā, jāaizpilda pieteikums ej.uz/pieteikums2017 vai arī apmeklējot mājaslapu http://www.iespejamamisija.lv/vasaras-skola-1/ .

Jautājumu gadījumā vērsties pie Vasaras skolas dalībnieku piesaistes vadītājas Lāsmas Mencendorfas (tālr. 27521020, e-pasts [email protected] ).

Jāpiebilst, ka līdz 30. aprīlim jauniešiem ir iespēja piedalīties Iespējamās misijas vasaras nometnes „Grandiozā ekspedīcija” logo konkursā. Logo izmēram jābūt 15×15 cm, tajā ir jāiekļauj nometnes nosaukums un tas  jāveido grafiskā zīmējumā vai datorgrafikā, kā arī jāpievieno logo idejas apraksts. Labākais un atbilstošākais logo būs šīs vasaras nometnes oficiālais logo, un tā autoram dalība nometnē būs bez maksas. Logo jāiesūta e-pastā [email protected]. 

Informāciju sagatavoja:
Ventspils Jaunrades nama pulciņa 
„Jaunie korespondenti” dalībnieces