DELNA aicina jauniešus pieteikties Atklātības un pretkorupcijas vasaras skolai 2017, līdz 18. maijam

Delnas Atklātības un Pretkorupcijas vasaras skola 2017 norisināsies Cēsīs no 28. jūnija līdz 1. jūlijam.

PROGRAMMA

Vasaras skola pulcēs aktīvākos Latvijas nākotnes līderus, lai interaktīvās nodarbībās izzinātu tādus jautājumus kā korupcijas atmaskošana, korupcijas ietekme uz nacionālo drošību, naudas atmazgāšana, lobēšana, kritiskā domāšana, pilsoniskā līdzdalība. Nodarbības vadīs zinošākie Latvijas un ārvalstu eksperti, tostarp pārstāvji no KNAB, domnīcas PROVIDUS, pētnieciskās žurnālistikas, debašu kopienas, politiķi u.c.

Četru dienu programma iekļaus ne tikai lekcijas un praktiskus uzdevumus, bet arī dalību sarunu festivālā LAMPA un komandas darba prasmju pilnveidi. Vasaras skolas mērķis ir veicināt cīņu ar korupciju Latvijā, sniedzot jauniešiem praktiskas zināšanas un sagatavojot aktīvai līdzdalībai.

Vasaras skolas pagaidu programma (iespējamas izmaiņas).

DALĪBNIEKI

Iespēja piedalīties tiks nodrošināta 22 motivētākajiem jauniešiem (18-29 gadi) no visas Latvijas, kas uzsākuši profesionālās gaitas politikas, žurnālistikas, tieslietu, finanšu un arī citās nozarēs.

DALĪBAS MAKSA

Delna segs visas dalībnieku uzturēšanās un ēdināšanas izmaksas, nodrošinās transportu no Rīgas uz Cēsīm un atpakaļ. Pēc apstiprināšanas katram dalībniekam būs jāsamaksā 25 EUR līdzfinansējums motivācijas apliecināšanai, kas tiks izlietots vasaras skolas organizēšanai.

PIETEIKŠANĀS

Lūdzam reģistrēties līdz 18. maijam (ieskaitot), aizpildot pieteikšanās anketu. Delna izvērtēs dalībnieku motivāciju un rezultātus paziņos pēc 22.maija. Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar vasaras skolas vadītāju Lieni Gāteri, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot 67285585.

KĀPĒC PIEDALĪTIES?

2016.gada vasaras skolas dalībnieki atzīst, ka ieguva noderīgus kontaktus, zināšanas un izpratni par politiskajiem procesiem un lēmumu pieņemšanu un jaunu skatu uz korupcijas jautājumiem. Viņi īpaši novērtēja nepiespiesto atmosfēru un praktiskos uzdevumus, kā arī iespējas trenēt personīgās prasmes, gūt pozitīvas emocijas un piedzīvojumu.

Ieskats Delnas Atklātības un pretkorupcijas vasaras skolas 2016 norisē.

ATBALSTĪTĀJI

Vasaras skolu atbalsta Vācijas Ārlietu ministrija, Pasaules brīvo latviešu apvienība, Palīdzības un attīstības fonds Latvijai (LRDF) un Heritage Foundation.