Aicina bērnus un jauniešus pieteikties Eiropas Kinoakadēmijas žūrijā, līdz 28. aprīlim

Nacionālais kino centrs aicina bērnus un jauniešus pieteikties Eiropas Kinoakadēmijas žūrijā, kas 7. maijā kinoteātrī “K. Suns” bez maksas noskatīsies trīs Eiropas Kinoakadēmijas bērnu un jauniešu balvai nominētās filmas un nobalsos par labāko.

Žūrijā aicināti piedalīties bērni un jaunieši vecumā no 11 – 16 gadiem (ieteicams). Pieteikumā, kas līdz 28. aprīlim jānosūta uz adresi [email protected], jānorāda pretendenta vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, e-pasta adrese, kā arī jāatbild uz jautājumu  “Kāpēc vēlies piedalīties Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu žūrijā?”

Pasākums vienlaikus notiek 31 Eiropas valstī, Latvija tajā piedalīsies jau piekto reizi. Žūrija visas dienas garumā noskatīsies balvai nominētās filmas, piedalīsies diskusijās, vērtēs filmas un dienas noslēgumā nobalsos par savu favorītu. Balvas pasniegšanas ceremonija tiks pārraidīta no Vācijas (interneta tiešraide yaa.europeanfilmawards.eu plkst. 21:00 pēc Latvijas laika), tajā piedalīsies visu nominēto filmu režisori. Balvu saņems filma, kas visu dalībvalstu kopvērtējumā iegūs visvairāk balsu.

Šogad eksperti, bērnu un jauniešu filmu festivālu pārstāvji, balvai nominējuši dažādu žanru filmas – izlasē ir spēlfilma, animācija un pirmo reizi arī dokumentālā filma. Balvai izvirzīta režisora Fatiha Akina spēlfilma Ardievu, Berlīne!, kas stāsta par divu 14 gadus vecu puišu piedzīvojumiem vasaras brīvlaikā, kad viņi nolemj aizdzītā automašīnā vieni paši doties prom no Berlīnes; režisora Kloda Barasa animācija Mana dzīve kā Cukīni – par patiesu draudzību, mīlestību, uzticēšanos un dzīvi bērnu namā 10 gadu vecumā; režisores Alises Šmidas dokumentālā filma Meitene no Ansī ezera ielejas par 12 gadus vecu meiteni, kura dzīvo gleznainā apvidū Šveices kalnos un nolemj atklāt leģendāras aizas noslēpumu.
Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Eiropas Kinoakadēmijas bērnu un jauniešu žūrijas darbu Latvijā organizē Nacionālais Kino centrs (NKC), kas pēdējos gados pievērš arvien lielāku uzmanību jauno kinoskatītāju izglītošanai un uz kinomākslu tendētas intereses veicināšanai. Laikmetā, kurā dominē vizuālā kultūra un kustīgu attēlu komunikācija dažādās mediju platformās, jau no agras bērnības ir nepieciešama spēja orientēties attēla mākslā, “lasīt un rakstīt” kinovalodā. Tāpēc Nacionālais Kino centrs apzināti un mērķtiecīgi strādā, iesaistot jauno paaudzi dažādās filmu nozares aktivitātēs – organizē kinodarbnīcas jauniešiem, izstrādā metodiskos materiālus skolām, atbalsta bērnu un jauniešu auditorijai domātus filmu projektus.

Eiropas Kinoakadēmijas bērnu un jauniešu žūrijas darbu NKC pirmoreiz organizēja 2013. gadā un potenciālo dalībnieku interese arvien pieaug, tāpēc ar pieteikšanos šāgada žūrijas darbam nav ieteicams kavēties! – kinoteātra “K.Suns” zālē ietilpst apmēram 120 žūrijas dalībnieku!

 

FILMU PROGRAMMA: http://nkc.gov.lv/aktualitates/aicina-bernus-un-jauniesus-pieteikties-eiropas-kinoakademijas-zurija/