Gundegas Muzikantes grāmatu ilustrāciju izstādes “Bilžu stāsti” atklāšana, 11. aprīlī

Otrdien, 11. aprīlī plkst.13:00 Pārventas bibliotēkā atklās Gundegas Muzikantes grāmatu ilustrāciju izstādi “Bilžu stāsti”.

Gundegas Muzikantes ilustrētās grāmatas vairākkārt nominētas gada skaistāko grāmatu konkursā “Zelta Ābele”. Māksliniece ir Indriķa Zeberiņa un Pastariņa prēmijas laureāte, 2002.gadā saņēmusi Balvu grāmatniecībā – Gada labākais ilustrētājs, bet 2014. gadā – Jāņa Baltvilka balvu bērnu grāmatu mākslā par ilustrācijām trīs grāmatām – Ineses Zanderes “Pūķa ceļojums”, Ievas Samauskas “Kad kaķēnu sauc par pelīti?” un Aivara Neibarta “Mājiņa”. 2016. gadā Gundegas Muzikantes ilustrācijas iekļautas IBBY (Starptautiskās bērnu literatūras organizācija) pasaules ilustratoru goda sarakstā.

Gundega Muzikante studējusi Latvijas Mākslas Akadēmijā Grafikas nodaļā un 2009. gadā ieguvusi mākslas maģistra grādu.  Mākslinieces veikumā ir vairāk nekā 30 ilustrētas bērnu grāmatas, kā arī mākslinieciskais darbs animācijas filmiņai “Dzeguze un viņas 12 vīri”.

“Gundega bērnu grāmatu ilustrēšanā darbojas ar pētnieces pieeju, un tas attīsta viņas fantāziju. Viņa ir tehniski perfekta  gan zīmējumā, gan akvarelī un dara to ļoti sievišķīgi, veidojot smalkas ilustrācijas. Māksliniece smalki, asprātīgi un emocionāli ataino reālu un teiksmainu varoņu gaitas dažādos laikos, konkrētā vidē, un, meistarīgi izmantojot akvareli, zīmuļus un krītiņus, rada krāšņas, detaļām bagātas pasaules,” – tā Gundegas Muzikantes veikumu vērtē mākslinieks, LMA pasniedzējs Juris Petraškevičs.

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs apskatāma līdz 10. maijam.

Aicināti visi interesenti!


Foto: Ventspils bibliotēkas arhīvs