Aicina uz diskusiju par saliedējošu un iekļaujošu izglītību “Sinerģijas kafejnīcā”

Britu padome Latvijā, atbalstot Valsts prezidenta 2016. gadā izveidotās sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupas ziņojuma ieteikumus, un pārliecībā, ka tieši izglītība un skola ir būtiskākais resurss saliedētas sabiedrības veiksmīgai attīstībai mūsu Latvijā, sniedz savu ieguldījumu skolēnu dažādībai draudzīgu skolu attīstībā. 

Diskusijas, kura apvienos skolēnus, studentus, skolotājus, pasniedzējus, NVO pārstāvjus,  pašvaldību darbiniekus, mērķis ir publiski apspriest šīs grupas ieteikumus, galvenokārt izglītībā, un apspriest kopā darāmo  pašvaldību līmenī, vietējās kopienās, kaimiņattiecībās.

Diskusiju esam nodēvējuši par Sinerģijas kafejnīcu: vēlamies patiešām svarīgas lietas apspriest draudzīgā un nefomālā gaisotnē.

Gaidīsim jūs Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, Kuldīgas ielā 1, Ventspilī otrdien, 18. aprīlī plkst. 14.00. Sarunas tēmas: “Dažādi” vai “līdzīgi”: kāds tilts pāri kultūru robežām drošāks? Dažādība kā resurss skolā un augstskolā: pozitīvas starpkultūru saskarsmes projekti, saistoša, mūsdienīga, elastīga latviešu valodas apguve, vēstures un vēstures skolotāju lomas, atbalsts romu tautības skolēniem. Neformālā izglītība: sports, drāma, mūzika, prāta spēles kā resursi.

Diskusiju plānojam pabeigt plkst.16.00.

Ielūgums šeit