Aktuāla Eiropas Brīvprātīgā darba projekta vakance Čehijā (01.09.2017 – 30.08.2018)

Volunteers nest
Eiropas Brīvprātīgā darba projekts, jaunietim vecumā no 18 līdz 30 gadiem
Rychnov nad Kněžnou, Čehijā no 01.09.2017 – 30.08.2018

Kas ir brīvprātīgais darbs?
Tas ir visā pasaulē atzīts un populārs veids, kā iedzīvotāji iesaistās sabiedriskajā dzīvē un pārveido, uzlabo savu un apkārtējo dzīves kvalitāti, darbojoties gan valstiskās, gan nevalstiskās organizācijās. Par darba veikšanu brīvprātīgie nesaņem samaksu, bet tā vietā gūst iespēju mācīties, gūst tālākai dzīvei nepieciešamo pieredzi, gūst iespēju ceļot un apgūt svešvalodas un vēl citus nemateriālus labumus.

Kur un kas brīvprātīgajam būs jādara šajā projektā?
„Déčko” jeb Dům dětí a mládeže v Rychnově nad Kněžnou” ir bērnu un jauniešu centrs, kas piedāvā brīvā laika pavadīšanas iespējas. Organizācija atrodas pilsētā Rychnov nad Kněžnou, Čehijā, un tā darbojas jau no 2004. gada. Pulciņus un brīvā laika aktivitātes regulāri apmeklē 1000 bērnu, jauniešu, kā arī pieaugušo. „Déčko” organizē brīvā laika aktivitātes, kā iknedēļas pulciņus, radošās darbnīcas, pasākumus ģimenēm ar bērniem, vasaras nometnes. Jāpiebilst, ka, visas aktivitātes kā ikdienā, tā svētku dienās ir pieejamas par salīdzinoši lētu naudu un līdz ar to ir pieejamas ikvienam pilsētas iedzīvotājam. Aktivitāšu mērķis ir nodrošināt iespēju cilvēkiem labi un kvalitatīvi pavadīt savu brīvo laiku, kā arī iepazīstināt ar neformālo izglītību. „Déčko” sadarbojas arī ar citām brīvā laika pavadīšanas iestādēm un skolām. Tā piemēram, bieži rīko aktivitātes bērniem ar attīstības traucējumiem un bērniem no tuvējām skolām. Pulciņu klāsts ir ļoti plašs un ikviens atrod ko piemērotu sev. Bērnu un jauniešu centrā darbojas profesionāli pedagogi, kuri pateicoties brīvprātīgo darbam un palīdzībai piedāvā kvalitatīvas izglītības pakalpojumus. 

Brīvprātīgā darba pienākumi:
•    Strādāt un rūpēties par dzīvniekiem “mini zvērudārzā”.
•    Strādāt ar bērniem un jauniešiem: brīvprātīgais rīkos pasākumus un aktivitātes, būs pedagoga palīgs, vadīs un organizēs deju, teātra nodarbības, kā arī zvērudārza klubiņa aktivitātes.
•    Piedalīties un iesaistīties pilsētas Rychnov nad Kněžnou lielāku pasākumu organizēšanā 

Kā var pieteikties šim projektam?
Līdz 30. aprīlim sūti savu CV un motivācijas vēstuli angļu valodā biedrībai "Ventspils Jauniešu dome" uz e-pastu: [email protected] vai nāc uz Ventspils Jauniešu māju (Kuldīgas ielā 13), lai uzzinātu par projektu un citiem interesējušajiem jautājumiem.

Kā projektu finansē Eiropas Savienība?
Eiropas Savienības programma Erasmus+ finansē brīvprātīgā ceļa izmaksas no Latvijas uz Čehiju un atpakaļ, sedz dzīvošanas un uzturēšanās izmaksas Čehijā, kā arī finansē kabatas naudu citiem tēriņiem. No paša jaunieša finansiāls ieguldījums nav nepieciešams.

Papildu informācija:
Helēna Koha 
e-pasts: [email protected]