Piesakies konstruēšanas sacensībām “Vafeļu inženieris” un lido uz Zviedriju, līdz 14. martam

"Vafeļu inženieris 7" norisin;asies 16. martā, plkst. 16:30, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.

Kā norisinās:
Darbs noris komandās līdz 3 cilvēkiem katrā. Komandā drīkst būt dalībnieki no dažādām mācību iestādēm. Konstruēšanai tiek atvēlēts laiks no plkst. 17:00 līdz 20:00 (3 stundas).
Sacensības notiek divās kategorijās:

  • Augstākais tornis
  • Dizaina objekts

Kā jāpiesakās: 
Pieteikšanās iespējama tikai, aizpildot anketu ar pieprasīto informāciju: komandas dalībnieku vārdi, e-pasti, pārstāvētā mācību iestāde (jānorāda viena) un atbildes uz organizatoru jautājumiem. Pieteikšanās iespējama līdz 2017.gada 14.martam plkst. 23:59.
Ja pēc organizatoru ieskatiem tas ir iespējams, tad komandas drīkst reģistrēties un sākt darbu arī pēc sacensību atklāšanas, taču ne vēlāk kā plkst. 18:00.

Kas jābūvē: 

  • Kategorijā „Augstākais tornis”. Tornis no vafeļu plāksnēm un šokolādes, kas spētu noturēt glāzi ūdens un būtu maksimāli augsts. Torņa augšpusē nepieciešams izveidot vietu/platformu, uz kuras novietot pilnu skārda bundžiņu (250 ml). Torni atļauts stiprināt pie pamata (kartona).
  • Kategorijā „Dizaina objekts”. No vafeļu plāksnēm un šokolādes jāizveido radošs darbs – dizaina objekts, kas atspoguļotu sacensību organizatoru definēto tēmu. Tēma tiks nosaukta sacensību dienā, sākot darbu.

Kas tiek piešķirts/materiāli:
Torņa būvēšanai vai dizaina objekta veidošanai tiek piešķirtas 6 vafeļu plāksnes (~A4-21×30 cm) un 1 šokolādes tāfelīte (100g). Katrai komandai vafeļu un šokolādes apstrādei tiek piešķirti instrumenti – lineāls, papīra nazis, papīrs, zīmulis, plastmasas karotīte, kā arī šokolādes kausēšanas trauki (krūze vai bļodiņa) un tiek nodrošināts karsts ūdens. Dalībniekiem atļauts izmantot pašiem savas šokolādes kausēšanas ierīces un citus instrumentus.

Kas ir aizliegts:
Tornis vai dizaina objekts nedrīkst saturēt citus materiālus kā tikai organizatoru izsniegtos (vafeles un šokolādi). 
Īpaši torņiem: Torni vērtēšanas laikā nedrīkst turēt. Ja tas sabrūk, dalībniekiem ir atļauts izveidot plakni skārda bundžiņas novietošanai lūzuma vietā vai zem tās un vēlreiz testēt torni.

Vērtēšana:

  • Kategorijā „Augstākais tornis” vērtēšana jeb mērīšana tiek sākta tikai pēc plkst. 20:00 galveno tiesnešu izvēlētā secībā. Uzvar visaugstākais uzbūvētais tornis, kas atbilst noteikumiem un spēj noturēt pilnu skārda bundžiņu (250 ml). Tikai šīs kategorijas uzvarētājs dosies uz UPB ražotnēm Zviedrijā.
  • Kategorijā „Dizaina objekts” uzvar sarežģītākais, tēmai atbilstošākais un radošākais vafeļu-šokolādes veidojums. Uzvarētāju nosaka mākslas ekspertu komanda.

 

Nolikums lasāms šeit.

Pieteikums šeit.