Piesaki pretendentu nominācijā bērniem un jauniešiem “Rabarbers”, līdz 24. februārim

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” jau ceturto gadu izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Laiks Ziedonim”. Apbalvojums tiks nemainīgi pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, bērniem un jauniešiem, tautsaimniecībā un par dzīvi literatūrā. Pieteikšanās līdz 24. februārim apbalvojuma mājas lapā www.laiksziedonim.lv. Laureāti tiks paziņoti cildināšanas ceremonijā 3. maijā – Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” apbalvojumu „Laiks Ziedonim” iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau ceturto gadu tiek meklētas katra pretendenta personībās. Tā ir iespēja ikvienam pamanīt un izcelt kādu savu novadnieku, darba devēju, kolēģi vai aktīvu jaunieti. Līdz šim apbalvojumu saņēmuši 15 laureāti no dažādiem Latvijas novadiem. Apbalvojumu atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu 3 000 eiro apmērā.

“Mēs meklējam cilvēkus, kuriem ir griba radīt izcilus darbus, kā arī stāja, veiksme un savpatība tos novest līdz galam. Jau trīs gadus apbalvojums „Laiks Ziedonim” palīdz mums satikt un iepazīt šādus cilvēkus, kuri iedvesmo un iegulda savas zināšanas un darbu Latvijas attīstībā. Aicinām ikvienu pieteikt savu apbalvojuma pretendentu, lai mēs – sabiedrība – mācītos novērtēt mūsu līdzcilvēku pieredzi un cildināt viens otru par paveikto un izcilām personības vērtībām,” stāsta fonda „Viegli” padomes priekšsēdētāja Žanete Grende.

Arī šogad nominācijā bērniem un jauniešiem "Rabarbers" mēs lūkojamies pēc aktīviem, zinātkāriem un iedvesmojošiem jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kuri ar savu darbošanos spēj iedvesmot apkārtējos.
 
Pieteikšanās anketa aplūkojama šajā saitē: http://laiksziedonim.lv/rabarbers_pieteikties
 
Papildu informācija par apbalvojumu, noteikumiem un žūrijas pārstāvjiem jeb vizionāriem šeit: http://laiksziedonim.lv/nomin%C4%81cijas
  
Fonda "Viegli" youtube.com profilā iespējams apskatīties vairākas īsas video uzrunas, kurās gan paši jaunieši, gan viņu draugi mudina pieteikties apbalvojumam, t.sk. pagājušā gada laureāts šajā kategorijā – Andris Jenerts, kurš mācās 11. klasē.
 
Otra kategorija, kas varētu būt saistoša jauniešiem, ar kuriem Jūs darbojaties, ir par dzīvi literatūrā "Bize", kur mēs šogad meklējam izcilus bibliotekārus visā Latvijā. 
 
Pieteikšanās anketa: http://laiksziedonim.lv/bize_pieteikties   
 

​Visi Apbalvojumi:

Apbalvojums Zinātnē „Taureņu uzbrukums” tiks pasniegts zinātniekam ar doktora grādu, kas aktīvi nodarbojas ar pētniecību.
Vizionāri: Vjačeslavs Kaščejevs (2014. gada laureāts), Agrita Kiopa, Sandra Kropa, Gustavs Strenga, Jurģis Šķilters (2015. gada laureāts), Egils Stalidzāns (2016. gada laureāts), Rolands Lappuķe.
Vjačeslava Kaščejeva aicinājums pretendentiem http://ejuz.lv/zinatne2017 

Apbalvojums Novadpētniecībā „Kedas” 2017. gadā apbalvos cilvēkus vai cilvēku grupas, kuri aizrautīgi un radošā veidā darbojas latviskuma veicināšanā un latviskās kultūras tradīciju izpētē un attīstībā trimdā/ diasporā.
Vizionāri: Aldis Austers, Jevgēņija Butņicka, Ilze Jurkāne, Andris Slišāns (2014. gada laureāts), Varis Auziņš (2015. gada laureāts), Rūta Šmite, Jānis Galzons (2016. gada laureāts), Elīna Vikmane.
Alda Austera aicinājums pretendentiem http://ejuz.lv/novadpetnieciba2017 

Apbalvojums Tautsaimniecībā „Zemi es mācos” 2017. gadā cildinās cilvēkus, kuri mācījušies, strādājuši ārvalstīs un šīs zināšanas un prasmes iegulda Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Šī kategorija tiks realizēta sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.
Vizionāri: Aigars Rostovskis, Ēriks Hānbergs, Daina Bruņiniece, Baiba Mikāla, Jānis Nīmanis (2014. gada laureāts), Aldis Gulbis, Ieva Ernštreite, Laila Līduma. 
Aigara Rotkovska aicinājums pretendentiem http://ejuz.lv/tautsaimnieciba2017 
 
Apbalvojums kategorijā Bērni un jaunieši “Rabarbers”
cildinās jauniešus vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kuri ir kā piemērs citiem, kam piemīt drosme iet savu ceļu un kuru dzīvē un darbībā izpaužas visas apbalvojuma vērtības.
Vizionāri: Mārtiņš Martinsons, Ilga Reizniece, Līga Rudzīte, Renārs Zeltiņš, Valters Dakša (2015. gada laureāts), Andris Jenerts (2016. gada laureāts).
Mārtiņa Martinsona aicinājums pretendentiem http://ejuz.lv/jauniesi2017 
 
Apbalvojums kategorijā Dzīve literatūrā “Bize” 2017. gadā cildinās izcilus bibliotekārus. 
Vizionāri: Aivars Berķis, Māra Zālīte, Līga Blaua, Ieva Kolmane, Inese Zandere (2015. gada laureāte), Aija Melle, Daiga Zirnīte (2016. gada laureāte), Jolanta Borīte.
Aivara Berķa aicinājums pretendentiem http://ejuz.lv/literatura2017 

Pretendents var gan pieteikties pats, gan tikt pieteikts līdz 2017. gada 24. februāra plkst.17:00 mājas lapā www.laiksziedonim.lv. Apbalvojuma pretendentus martā izvērtēs vizionāri – cilvēki, kuri ir kompetenti nomināciju jomā, pārredz un pārzina nozares aktualitātes. Apbalvojuma nominanti tiks paziņoti aprīlī, savukārt laureātus cildināsim ceremonijā 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā. 

Apbalvojuma sadarbības partneri – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, ziņu portāls Delfi, Sestdiena, žurnāls Ieva, draugiem.lv un Mailigen. Apbalvojumu organizē Imanta Ziedoņa fonds “Viegli”, atbalsta apdrošināšanas sabiedrība ERGO un Borisa un Ināras Teterevu fonds.


Par Imanta Ziedoņa fondu „Viegli”
Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.