11. klases skolēn, piesakies bezmaksas vasaras programmai ASV, līdz 5. martam

Jaunieši, kas šobrīd mācās 11. klasē, aicināti pieteikties vasaras programmai Līderības Akadēmija,  kas sniedz iespēju vasarā bezmaksas pavadīt mēnesi ASV, iegūt neaizmirstamu pieredzi, uzlabot angļu valodas zināšanas un iepazīst Amerikas kultūru. Līdz 5. martam programmai aicināti pieteikties talantīgi un mērķtiecīgi skolēni, kuriem ir interese par uzņēmējdarbību un vēlme atklāt savus talantus.

Līderības Akadēmija ir konkursa programma vidusskolas 11. klašu skolēniem, kuriem ir izteiktas līdera īpašības – entuziasms, drosme, mērķtiecība. Palīdzot izstrādāt katram savu projekta ideju, iesaistītie skolotāji no ASV veicinās interesi par uzņēmējdarbību, iedvesmos un iedrošinās jauniešus realizēt savu līdera potenciālu. Akadēmija tiks organizēta ASV pilsētā Portlendā, Meinas štatā, kur jaunieši trīs nedēļas pavadīs universitātes pilsētiņā, lai apgūtu līderības prasmju kursu. Pirms atgriešanās mājās skolēniem tiks organizēta nedēļu ilga ekskursiju programma uz Ņujorku, Bostonu un Vašingtonu, gūstot plašāku ieskatu ASV kultūrā, vēsturē un ekonomikā. Programmā iesaistītie mācībspēki un programmas saturs tiek veidots sadarbībā ar ASV lielāko izglītības apmaiņas organizāciju Council on International Education Exchange (CIEE). Baltijas valstu skolēniem programmu administrē un apmaksā Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds (BAFF).

Dalība Līderības Akadēmijā ir bez maksas. BAFF segs visus skolēna dzīvesvietas, ēdināšanas, veselības apdrošināšanas un transporta izdevumus. Dalībnieka vecākiem jārēķinās ar izdevumiem kabatas naudai aptuveni 300 ASV dolāru apmērā, kā arī jānodrošina ierašanās Rīgā, lai piedalītos informatīvajā seminārā pirms programmas uzsākšanas.

Lai piedalītos konkursā,skolēnam  līdz 5. martam jāaizpilda pieteikuma anketa angļu valodā, jāsagatavo atbildes uz pieciem ar līderību un motivāciju saistītiem jautājumiem un jāiesūta skolotāja rekomendācijas vēstule, kā arī sekmju izraksts. Labākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām klātienē, kuru laikā tiks izvēlēti programmas dalībnieki. Pieteikties dalībai Līderības Akadēmijā tiek aicināti jaunieši no visas Latvijas, kas ir mērķtiecīgi, ar interesi par uzņēmējdarbību un labām sekmēm skolā, kas vēlas atklāt savus talantus un ielikt spēcīgu pamatu karjerai.

Plašāks ieskats par konkursa nosacījumiem un pieteikšanās programmai Līderības Akadēmija jāveic BAFF mājaslapā: http://www.balticamericanfreedomfoundation.org/summer-leadership-academy/
 
Kontaktinformācija:
Ilze Bembere

BAFF programmu vadītāja Latvijā: [email protected]