EURODESK informatīvs sadraudzības pasākums jauniešu centru pārstāvjiem ”Metam ledu veļasmašīnā 4”

No 2.12. līdz 3.12. Saldus JIC ''Šķūnis'' satikās Ventspils Jauniešu mājas, Aizputes Ideju mājas, Saldus jauniešu domes ''Es un mēs'', kā arī Liepājas Jauniešu mājas jaunieši, lai piedalītos EURODESK sadraudzības pasākumā ''Metam ledu veļasmašīnā4''.

Pasākuma mērķlis bija – vecināt sadarbību, pieredzes apmaiņu starp Kurzemes jauniešu centru jauniešiem , izmantojo neformālās izglītības metodes. Interaktīvā veidā informēt jauniešus par programmu ERASMUS+, mūžizglītības kompetencēm, Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portālu.

Dienas pirmajā pusē veltījām laiku tam, lai iepazītos ar pasākuma mērķi, kā arī iepazītos un saliedētos savā starpā. Pēcāk dalībnieki devās pilsētā, lai veiktu dažādus uzdevumus, kuri palīdzēja iepazīties ar 8 mūžizglītības kompetencēm, youthpass mācīšanās sertifikātu, kā arī Saldu, tā iedzīvotājiem.

Vakara nodarbību par Eiropas Brībprātīgo darbu jauniešiem vadīja Liepājas jauniešu mājas brīvprātīgie Miriam no Itālijas un Pablo no Kanāriju salām. Nodarbība bija gana radoša un interaktīva, līdz ar to ne tikai sniedza jauniešiem priekšstatu par Eiropas brīvprātīgo darbu, bet arī mudināja uzdot sevi interesējošos jautājumus.  

Pēc vakariņām bija pienācis laiks, lai katra jauniešu centru, jaunatnes organizācijas komanda iepazīstinātu ar sevi arī pārējos dalībniekus. Ventspils jauniešu mājas jaunieši par ikdienu pastāstīja caur teatrālu priekšnesumu, Saldus jauniešu dome TV raidījuma stilā sniedza gada atskatu uz nozīmīgākajiem notikumiem, Aizputes Ideju māja dalījās ar dažādiem video, savukārtr Liepājas jauniešu māja par sevi pastāstīja caur viktorīnu.
Pirmās dienas vakaru noslēdza aktivitāte vakara zvaigzne, kuras laikā dalībniekiem jauktās grupās bija jāiejūtas dažādu filmu varoņu tēlos.

Pasākuma otrā diena bija pilna ar informāciju par dažādiem ar Erasmus+ saistītiem jautājumiem. Dalībniekiem jauktās grupās tika dots laiks izpētīt pašiem un citiem izstāstīt par tādām tēmām kā Erasmus+ mērķi, Erasmus+ projektu veidi, Eiropas jaunatnes portāls, Youthpass sertifikāts, Eurodesk, mājas lapa http://www.jaunatne.gov.lv.

Izvērtējot dalībnieku anketas, var secināt, ka pasākums bija izdevies, mērķis sasniegts. Galvenokārt jaunieši uzsver to, ka bijis vērtīgi satikt jauniešus no citām pašvaldībām, uzzināt jaunu informāciju, kā arī pašiem radoši darboties.

Šāda veida sadraudzības pasākumu Saldus jauniešu dome ''Es un mēs'' rīkoja jau ceturto reizi, tā ka tā jau kļuvusi par tradīciju.

 

Informāciju sagatavoja: Ilze Fišmeistere
Saldus jauniešu domes ''Es un mēs'' valdes locekle

Pasākums notika ar programmas "Erasmus+". Eiropas Jaunatnes portāla un Eurodesk atbalstu.