Jauniešiem iespēja pieteikties Eiropas Brīvprātīgajam darbam Itālijā, pieteikšanās līdz 5.decembrim

Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” aicina pieteikties dzīvespriecīgu, jautru, dinamiski un aktīvu jaunieti vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kurš vēlas 2017. gadā no februāra līdz oktobrim piedalīties Eiropas Brīvprātīgā darba projektā Itālijā un strādāt ar 6 līdz 25 gadu veciem bērniem un jauniešiem.

Kas ir brīvprātīgais darbs?
Tas ir visā pasaulē atzīts un populārs veids, kā iedzīvotāji iesaistās sabiedriskajā dzīvē un pārveido, uzlabo savu un apkārtējo dzīves kvalitāti, darbojoties gan valstiskās, gan nevalstiskās organizācijās. Par darba veikšanu brīvprātīgie nesaņem samaksu, bet tā vietā gūst iespēju mācīties, gūst tālākai dzīvei nepieciešamo pieredzi, gūst iespēju ceļot un apgūt svešvalodas un vēl citus nemateriālus labumus.

Kur un kas brīvprātīgajam būs jādara šajā projektā?
Itālijas vidienes un Adrijas jūras piekrastē atrodošās pilsētas Recanati jauniešu centrs “Culturale Fonti San Lorenzo” ikdienā darbojas savas sabiedrības labā, iedrošinot un veicinot līdzāspastāvēšanu un sadarbību starp vecāka gadagājuma cilvēkiem, pieaugušajiem, jauniešiem un bērniem. Pateicoties brīvprātīgo darba un profesionālo pedagogu darbam Jauniešu centrs ikdienā piedāvā, kvalitatīvus izglītības pakalpojumus, kā arī unikālus ar kultūru, mākslu un mūziku saistītus pasākumus, tāpat tiek veicināta arī vides nozīmība, ilgtspējas attīstība un demokrātiskā līdzdalība.
Piesakoties jaunietim ir izvēle starp 2 veicamā darba veidiem:

1) Strādāt ar 6 līdz 11 gadus veciem bērniem: brīvprātīgais rīkos pasākumus un  aktivitātes bērniem kopā ar vecākiem, kā arī veidos dažādas radošās darbnīcas, teātra pulciņus. Brīvprātīgais būs atbildīgs par rotaļu telpu, kurā notiks visas minētās aktivitātes.
2) Strādāt ar 12 līdz 25 veciem jauniešiem: brīvprātīgais rīkos pasākumus un būs pedagogu palīgs, vadīs dažādus interešu klubus, radošās darbnīcas, veidos interesantus sporta pasākumus. Kā daļa no brīvprātīgā pienākumiem būs veidot un izstrādāt plakātus, kā arī citus grafiskos noformējumus jauniešu centra mājas lapai. 

Kā var pieteikties šim projektam?
Līdz 5. decembrim sūti savu CV un motivācijas vēstuli angļu valodā biedrībai "Ventspils Jauniešu dome" uz e-pastu: [email protected] vai nāc uz Ventspils Jauniešu māju (Kuldīgas ielā 13), lai uzzinātu par projektu un citiem interesējušajiem jautājumiem. 

Kā projektu finansē Eiropas Savienība?
Eiropas Savienības programma Erasmus+ finansē brīvprātīgā ceļa izmaksas no Latvijas uz Itāliju un atpakaļ, sedz dzīvošanas un uzturēšanās izmaksas Itālijā, kā arī finansē kabatas naudu citiem tēriņiem. No paša jaunieša finansiāls ieguldījums nav nepieciešams.

Kur varu uzzināt vairāk par Brīvprātīgā darba iespējām?
Visi interesenti tiek gaidīti otrdien, 29. novembrī, plkst. 18:00 Ventspils Jauniešu mājā uz Jauniešu Sarunu klubu pasākumu “Kāpēc Eiropas Brīvprātīgais darbs?”. Sarunā piedalīsies jaunieši, kas iepriekš jau strādājuši brīvprātīgo darbu ārzemēs, un palīdzēs interesentiem izprast ieguvumus no šīs pieredzes, kā arī atbildēs uz visiem jautājumiem. 

Papildu informācija:
Helēna Koha
e-pasts: [email protected]