BALSO! Ventspils starp finālistiem konkursā “Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2017”

Ventspils pilsētas pieteikums guvis augstu žūrijas vērtējumu un Izglītības un zinātnes ministrijas izsludinātajā konkursā “Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2017” izvirzīts konkursa fināla kārtā.

No 14. novembra līdz 23. novembrim par finālistiem notiek sabiedrības balsojums internetā. Šī balsojuma rezultāti dos papildus punktus žūrijas vērtējumam. Balsot var portālā jaunatneslietas.lv vienu reizi diennaktī no vienas datora IP adreses.

Fināla kārtā kopā ar Ventspili iekļuvušas arī Liepājas un Ogres novada pašvaldības.

Konkursa uzvarētājs saņems ceļojošo kausu ar uzrakstu „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta”, kā arī sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju 2017. gadā uzvarētāja pilsētā organizēs valsts lielākos jaunatnes jomas pasākumus, piemēram, Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumu, Strukturētā dialoga konferences, Latvijas jaunatnes darbinieku pieredzes apmaiņas semināru un citus.

Paša konkursa uzdevumi ir popularizēt darbu ar jaunatni, stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, kā arī veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos. Ventspils pilsēta konkursā piedalās pirmo reizi, bet konkurss pirmo reizi tika rīkots pirms gada un 2016. gadā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta ir Jelgava.

Aicinām atbalstīt un balsot par Ventspili interneta portālā jaunatneslietas.lv!