Andra Dzenīša ”Vīriešu dziesmas” Pārventas bibliotēkā 13.novembrī

Andra Dzenīša ''Vīriešu dziesmas'' Ventspilī

PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” ielūdz uz koncertu “Vīriešu dziesmas”, kas notiks Pārventas Bibliotēkā 13. novembrī plkst. 16:00.

Koncertā piedalīsies Armands Siliņš (baritons) un Aldis Liepiņš (klavieres, balss), kā arī Ieva Parša (mecosoprāns). Šajā vakarā skanēs Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēja Andra Dzenīša vokālie cikli “Vīriešu dziesmas” pirmā un otrā burtnīca un “Dagdas paralēles”.

A. Dzenīša “Vīriešu dziesmu” cikla spogulis ir latviešu vīrietis, kura domu un izjūtu atspulgs ir latviešu mūsdienu dzejnieki un mazāk pazīstami latviešu dzejas klasiķi. Cikla abās daļās šķietami nav vienotas saturiskas koncepcijas, dziesmas kārtotas vairāk pēc kontrastējošu emociju principa. Tieši tāpēc šis cikls ir atvērtas formas un kamēr vien būs komponists un būs vīrieši, šīs dziesmas turpinās tapt.

Koncertā skanēs arī “Dagdas paralēles” (asociatīvi izvilkumi no tām virknējas iestudējumā "Dagdas skiču burtnīcas" pērnā gada rudenī), kurām par pamatu ņemts Raiņa aprakstīts kontrasts starp sievišķo un vīrišķo pasaules uztveri, maigums un vienkāršība pret pamatotu un nepamatotu nervozitāti un sakāpinātību. Šoreiz koncertā dzirdēsim pilnu darba versiju, basa balsi pielāgojot baritona iespējām, bet paturot Ievas Paršas brīnumaino mecosoprānu un Alda Liepiņa klavierspēli.