Piedalies kopīgā tulpju stādīšanas talkā 5. novembrī

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina visus ventspilniekus piedalīties pilsētas 2017. gada ziedu rotas veidošanā, sestdien, 5. novembrī plkst. 13:00 Jaunpilsētas laukumā kopīgi iestādot 2000 īpašās tulpju šķirnes “Latvija” sīpolus.

Kopīgajā tulpju stādīšanas pasākumā, kurā piedalīsies arī Ventspils pašvaldības vadība, jo īpaši aicināti piedalīties ventspilnieki, kuri paši kopj savu piemājas dārziņu un ir lieli ziedmīļi, jo kā pateicība par dalību Ventspils 2017. gada ziedu rotas veidošanā apmeklētājiem būs sagādāta iespēja tikt pašiem pie saviem īpašās šķirnes “Latvija” tulpju sīpoliem. Tos kā pateicību par ilggadēju sadarbību ar Ventspils pašvaldību iedzīvotajiem dāvina SIA “ONAVA”.

2017. gada pavasarī Ventspilī kopā uzplauks 137 165 sīpolpuķes, kas šoruden tiks iestādītas Ventspils puķu dobēs, bet 4250 no tām būs īpašās šķirnes “Latvija” tulpes. Tās paredzēts iestādīt Lielajā prospektā, Jūras ielā un Jaunpilsētas laukumā.

Tulpju šķirne “Latvija” ir speciāli radīta kā Nīderlandes dāvana Latvijai par godu pirmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, kā arī izceļot siltās draudzības saites starp divām valstīm. Tā oficiāli reģistrēta kā jauna tulpju šķirne 2015. gada 23.aprīlī.

Ideja par jaunas tulpju šķirnes veidošanu pieder Nīderlandes vēstniekam Latvijā Henkam van den Dūlam, kurš šīs dāvanas izveidi uzticēja pasaulē slavenam Nīderlandes uzņēmumam JUB, kas īpaši zināms ar tā plašo tulpju selekciju.

Triumfa grupas tulpes “Latvija” augstums ir ap 40 cm, ziedkāts un lapas stingras, zied intensīvi sarkanā krāsā maija pirmajā dekādē. Pašlaik un tuvākajos gados šīs šķirnes sīpoli būs pieejami ierobežotā daudzumā, un to iegāde ekskluzīvi iespējama tikai Latvijā, pašlaik tikai SIA “ONAVA”, kura ir ieguvusi tiesības piegādāt puķu sīpolus Ventspils 2017. gada pavasara ziedu rotai.

tulpes