Vidusskolēniem iespēja mācīties Filipīnās, nostiprinot angļu valodas zināšanas

Prasme tekoši runāt angļu valodā ir viena no nepieciešamākajām prasmēm mūsdienu darba tirgū. Lai valodas prasmes nostiprinātu, svarīgi tās apgūt jau vidusskolā. Bezpeļņas organizācija „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” angļu valodas prasmju pilnveidošanai piedāvā vidusskolēniem iespēju doties mācību apmaiņas programmā uz angliski runājošo valsti – Filipīnu Republiku. 

„AFS Latvija” programmas koordinatore Inese Diebele uzsver, ka mācību programma Filipīnās ir paredzēta īpaši motivētiem un mērķtiecīgiem skolēniem, lai piepildītu sapni par mācībām ārzemēs. Programma sniedz iespēju doties apmaiņas gadā uz Filipīnu Republiku, mācīties vietējā valsts skolā un dzīvot vietējā ģimenē. Tā ir iespēja iegūt starpkultūru pieredzi, apgūt valodu, iemācīties dzīvot patstāvīgi, kā arī iegūt labus draugos no visas pasaules.


 Pieteikties mācību programmai Filipīnu Republikā iespējams līdz šī gada 11.novembrim, aizpildot pieteikuma anketu „AFS Latvija” mājas lapā http://www.afs.lv.

 
„AFS Filipīnas” pārstāve Janika Solis (Janica Solis) norāda, ka Filipīnu Republika ir viens no iekārojamākajiem apmaiņas programmu galamērķiem tieši eiropiešu vidū. „Filipīnas ir valsts, kurā ir milzīgs kultūru sajaukums, šeit var uzzināt daudz jauna un interesanta. Labākais, ka to visu var izzināt angļu valodā. Nodrošinām arī kvalitatīvu un konkurētspējīgu vidējo izglītību, mācību priekšmetus apgūstot angļu valodu. Varu teikt droši – Filipīnas ir vieta, kur krustojas kultūras un ikvienas valsts pārstāvis šeit ir laipni aicināts,” uzsver J.Solis, stāstot par vidi eksotiskajā valstī.   
 
Programmai pieteikties var ikviens vidusskolēns vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Lai pieteiktos, kandidātiem vispirms jāaizpilda pieteikuma anketa http://www.afs.lv mājas lapā. Pēc tam jāaizpilda apmaiņas dalībnieka pieteikuma forma, kas tiek izsūtīta katram dalībniekam pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas mājas lapā.

 

Plašāka informācija par programmu pieejama „AFS Latvija” mājas lapā.
 
„AFS Latvija” ir bezpeļņas brīvprātīgo organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācīšanās iespējas vidusskolēniem vairāk nekā 50 valstīs. Tā pārstāv starptautisko asociāciju „AFS Intercultural Programs”. Organizācija darbību Latvijā uzsāka 1990.gadā. 25 gadu laikā ar organizācijas palīdzību mācību apmaiņas programmās uz ārvalstīm devušies vairāk nekā 670 vidusskolēnu, savukārt Latvijā no citām valstīm uzņemti ap 890 jauniešu. AFS vispasaules tīklā ir vairāk nekā 60 partnervalstu.
 
 Papildu informācija:
„AFS Latvija” Starpkultūru programmas
Tālrunis: 26486456
E-pasts: [email protected]

http://www.afs.lv