Ventspils Tehnikums pagarina uzņemšanu Jauniešu garantijas programmās!

Līdz septembra beigām Ventspils Tehnikumā ir pagarināta vasaras uzņemšana programmā Jauniešu garantija.

Jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem, kuri vēlas viena vai pusotra gada laikā iegūt darba tirgū pieprasītu kvalifikāciju, vēl var pieteikties mācībām kādā no piedāvātajām profesijām. Ventspils Tehnikumā līdz 30. septembrim turpinās izglītojamo uzņemšana jaunajam mācību gadam Jauniešu garantijas programmā šādās izglītības programmās un kvalifikācijās: 
Visā Latvijā šāda Jauniešu garantijas programma tiek piedāvāta 22 mācību iestādēs un līdz septembra sākumam mācībām šajās programmās pieteikušies ap 2 500 jauniešu. Ventspils Tehnikumā šobrīd Jauniešu garantijā uzņemti 62 audzēkņi.

Lai bez maksas iegūtu profesiju kādā no Jauniešu garantijas izglītības programmām, jaunietim jābūt vecumā no 17 līdz 29 gadiem ar pamatskolas, vidusskolas vai vidējo profesionālo izglītību. Piedāvātās iespējas var izmantot arī tie, kas strādā algotu darbu vai ir pašnodarbināti. Pieteikties mācībām aicināti arī vakarskolu audzēkņi un jaunieši, kas iegūst vidējo izglītību tālmācībā vai studē nepilna laika studiju programmās augstskolās, kā arī jaunās māmiņas.

Plašāka informācija: http://www.pikc.lv/lv/