Pastāsti Eiropai savu viedokli!

Jūnija vidū noslēdzās Strukturētā Dialoga V cikla vietējo konsultāciju un reģionālo konferenču cikls, kurā kopumā noorganizēti 28 pasākumi, kuri pulcējuši vairāk kā 1280 dalībniekus no visas Latvijas. 

Strukturētā dialoga V cikla tēma ir “Veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā”, un konsultācijās vairākkārt tika runāts par to, kādai būtu jābūt iekļaujošai sabiedrībai, ko indivīda, sabiedrības un valsts līmenī var darīt, lai sabiedrība kļūtu ar vien iekļaujošāka, un ko jauniešiem nozīmē būt pieņemtiem, kas varētu tiem palīdzēt un attīstīt spējas būt pašpārliecinātākam un iekļauties kādā no sabiedrības grupām.

Tagad jebkuram jaunietim, kuram vēl nav bijusi iespēja iesaistīties kādā no V cikla aktivitātēm, ir iespējams paust savu viedokli, izmantojot tiešsaistes rīku – atbildot uz konsultācijā apspriestajiem jautājumiem: https://europa.eu/youth/ctk/n-consultation/5_lv

Tiešsaistes konsultāciju rīkā jauniešiem iespēja gan atbildēt uz sagatavotajiem jautājumiem, gan redzēt citu respondentu sniegtās atbildes un domas, tādējādi papildinot jau esošās idejas.

Reģionālajās konferencēs, kuras notika Ventspilī (Kurzemes reģions), Iecavā (Zemgales reģions), Viesītē (Sēlijas reģions), Rēzeknē (Latgales reģions), Rīgā (Rīgas reģions) un Smiltenē (Vidzemes reģions) tika apspriesti katra reģionā notikušo konsultāciju kopsavilkumi, tika strādāts ar vietējās konsultācijās izteiktajiem izaicinājumiem un risinājumiem, veidojot tālākas rekomendācijas Strukturētā Dialoga V cikla nacionālajai konferencei.

Apvienojot klātienes konsultāciju un tiešsaistes konsultāciju rezultātus tiek aktīvi strādāts pie Strukturētā Dialoga V cikla rezultātu pilnīgas apkopošanas un ziņojuma veidošanas.

Vēl atlikušās Strukturētā Dialoga V cikla aktivitātes:

  • Strukturētā Dialoga V cikla nacionālā konference Jelgavā, 22. un 23. septembrī;
  • Strukturētā Dialoga V cikla atskata konsultācijas.

Projektu īsteno “Latvijas Jaunatnes padome” sadarbībā ar izglītības un zinātnes ministriju Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas Erasmus+ finansētā projekta “Strukturētā dialoga īstenošana Nīderlandes, Slovākijas un Maltas prezidentūras Eiropas Savienības padomē” ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas Komisija.