Vēl vari pieteikties neformālajām uzņēmējdarbības apmācībām “Biznesa vasara”

Biznesa vasara

No 4. līdz 10. jūlijam Ventspils jaunieši piedalīsies pasākumu ciklā “Biznesa vasara”. Tajā notiks neformālās apmācības, radošās darbnīcas un simulācijas spēle, kas jauniešus iedrošinās un iedvesmos būt uzņēmīgiem, dos iespēju apgūt vai nostiprināt pamatzināšanas uzņēmējdarbībā, kā arī aizrautīgi pavadīt laiku komandu sacensībās.

Neformālās apmācības vadīs inovāciju un radošās uzņēmējdarbības eksperte Vita Brakovska. Ventspils jaunieši jau agrāk ir piedalījušies viņas vadītās apmācībās un augsti novērtējuši tās. Savukārt simulācijas spēlē biznesa idejas jauniešiem palīdzēs attīstīt mentori no Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatora un Ideju studijas – Natālija Nudga un Mārtiņš Velde.

Nedēļas laikā radītās idejas būs arī apskatāmas plašākai publikai, jo jaunieši organizēs mācību tirdziņu 9. jūlijā Jūras svētku laikā, gūstot prezentēšanas un pārdošanas pieredzi blakus daudziem citiem īstiem tirgotājiem.

Pasākumu galvenā norises vieta būs Ventspils Jauniešu māja, kas atrodas Kuldīgas ielā 13. Dalībnieku lokā jau ir jaunieši no 5 Ventspils skolām, bet tā kā ir atbrīvojušās vairākas vietas, tad vēl ir iespēja pieteikties. Dalība ir bez maksas un bez maksas tiks nodrošināta arī ēdināšana. Ar nedēļas programmu var iepazīties interneta adresē: http://ej.uz/bizvasara. Turpat pieejama arī pieteikuma anketa.

Iepriekš jau ziņojām, ka aizvadītājā mācību gadā Ventspils 2. un 4. vidusskolā sekmīgi darbojās skolēnu mācību uzņēmumi, kas ražoja un pārdeva dažādas interesantas un oriģinālas preces. Tā kā nākamajā mācību gadā iespēja veidot mācību uzņēmumus būs arī pārējās Ventspils skolās, tad projekta “Biznesa vasara” pasākumi ļaus jau iepriekš apzināt ieinteresētos jauniešus, dos tiem iespēju izstrādāt biznesa idejas un sameklēt komandas biedrus, ar kuriem kopā rudenī dibināt mācību uzņēmumu.

Pasākumu ciklu Ventspils Jauniešu māja organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētas ekonomikas skolotāju metodisko apvienību, Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, Ventspils Digitālo centru un Ventspils Jauniešu domi. Projekts “Biznesa vasara” tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Jaunatnes politikas valsts programma