“Projektu nakts 2016” tuvojas

Izpētīt bioloģisko daudzveidību Sardīnijā? Kopā ar spāņu jauniešiem atrast risinājumu 21. gadsimta problēmām? Satikt līdzīgi domājošos un saņemt finansējumu savu ideju realizācijai? Izsapņo savu starptautisko sapni un ļauj tam kļūt par īstenību! 


Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jau otro gadu pēc kārtas organizē tematisku vasaras festivālu “Projektu nakts 2016”. Festivāla mērķis ir veicināt programmas “Erasmus+” projektu izstrādi, t.i., ikvienam interesentam, kurš līdz šim nav īstenojis “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus, būs iespēja iepazīt Jauniešu apmaiņas, Eiropas Brīvprātīgā darba un Jaunatnes darbinieku mobilitātes projektu būtību un, protams, izprast, kā savu ideju ietērpt projekta ietvaros. 

“Projektu nakts 2016” notiks no 2016. gada 27. līdz 28. augustam, viesu namā “Turbas” (40 km attālumā no Rīgas un 5 km attālumā no Ogres, Suntažu virzienā). Aģentūra nodrošinās nokļūšanu no Ogres līdz viesu namam un atpakaļ.

Jā, piekrītam, iespējams, “Projektu naktī 2016” pavadītās 24 h būs garākās un nogurdinošākās tavā dzīvē, bet garantējam – tās kļūs arī par vienām no neaizmirstamākajām, jo kopā ar domubiedriem un profesionāļiem varēsi izdzīvot, kā ideja kļūst par reālu projekta pieteikumu, kuru varēsi iesniegt nākamajā projektu iesniegšanas kārtā – līdz 4. oktobra plkst. 13:00 pēc vietējā laika (jeb līdz plkst. 12:00 pēc Briseles laika). 

Aicinām pieteikties festivālam savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Pieteikšanās iespējama līdz š. g. 18. jūlijam, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu: http://ej.uz/ve6m.

“Projekta nakts 2016” laikā tu varēsi:
–    uzzināt par dažādiem “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem, to izstrādi un kvalitātes aspektiem;
–    tev būs iespēja veidot partnerības ar citiem dalībniekiem;
–    izstrādāt pašam savu projekta pieteikumu;
–    uzzināt, kur meklēt palīdzību savas projekta idejas atbalstam;
–    uzzināt arī par skolu un augstskolu jomas projektiem “Erasmus+” programmas ietvaros (informāciju sniegs Valsts Izglītības attīstības aģentūras speciālisti).

Plānots, ka “Projektu naktī 2016” piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku un dažādi eksperti. Būs iespēja dalīties pieredzes stāstos, iesaistīties motivējošās sarunās, uzturēties radošā vidē un piedzīvot pārsteigumus visas diennakts garumā. Šogad paredzēta arī īpaša programma vakara un nakts daļā, lai radītu visus nepieciešamos apstākļus radošumam un projektu ideju ģenerēšanai. Šis pasākums var kļūt par lieliskāko vasaras piedzīvojumu, nenokavē!

Lai pieteiktos “Projektu naktij 2016”, tev:
–    jābūt vecumā no 15 gadiem. Var pieteikties gan individuāli, gan grupās. Lai pieteiktos festivālam, dalībniekiem NAV jābūt kādas organizācijas/institūcijas biedram vai atbalstītājam;
–    ja esi vecumā līdz 18 gadiem, tev pasākuma laikā nepieciešama atbalsta persona. Ņem līdzi kādu pilngadīgo draugu vai ģimenes biedru. Zini, vairākiem nepilngadīgajiem var būt arī viena atbalsta persona;
–    jābūt vismaz aptuvenai idejai, kuru būtu vēlme īstenot kā projektu. Ideju lūgsim noformulēt arī elektroniskajā tiešsaistes pieteikuma anketā;
–    jāaizpilda pieteikuma anketa līdz 18. jūlijam.

Pasākuma laikā dzīvošana paredzēta savās teltīs (būs izveidota īpaša telšu pilsētiņa). Atsevišķos gadījumos tiks nodrošināta izmitināšana iekštelpās (šī informācija tiks precizēta laika gaitā).
Dalība “Projektu naktī 2016” ir bez maksas. Dalībniekiem tiks nodrošināta arī ēdināšana. Pašiem jāparūpējas par nokļūšanu līdz pasākuma norises vietai, kā arī jānodrošinās ar telti un gulēšanai nepieciešamo (pieņemam, ka dažas stundas miegam izdosies atvēlēt).