Norisināsies Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla noslēguma skate 15.jūnijā

Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar pašvaldības iestādi “Ventspils Digitālais centrs”  aicina visus interesentus un atbalstītājus uz Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla noslēguma skati, kas notiks trešdien, 15.jūnijā, plkst. 15:00 "Kino Rio" mazajā zālē. Pēc noslēguma skates turpat "Kino Rio"  notiks apbalvošanas ceremonija un neformālas sarunas starp filmu autoriem un īsfilmu cienītājiem. 

Festivāls norisinājās no šā gada aprīļa līdz pat jūnijam, kad jauniešiem bija iespēja iesniegt savas  īsfilmas. Dalībniekiem, veidojot īsfilmu, bija jāatspoguļo kāda esoša problēma pilsētā, sabiedrībā vai vidē un radoši jāparāda tās iespējamais risinājums. 

Festivālam tikai iesniegtas kopumā 12 īsfilmas, kuru tēmas jaunieši ir izvēlējušies dažādas, piemēram, par apkārtējo cilvēku attieksmi, par  jauniešu mobilo ierīču atkarībām, kā arī tika parādīti radoši veidi, kā šīs problēmas risināt. Arī dalībnieki ir tikpat dažādi, cik iesniegtās īsfilmas, jo piedalās jaunieši ne tikai no Ventspils, bet arī no Liepājas, Dundagas, Puzes un Tukuma.

Filmas vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija organizatoru pārstāvji un pieaicinātie eksperti. Tika vērtētas īsfilmas atbilstība nolikumā noteiktajai tematikai, tehniskais izpildījums, aktierspēle, scenārijs un režija.
Lai atbalstītu jauniešus īsfilmu gatavošanas procesā, Ventspils Digitālais centrs piedāvāja apmācības un konsultācijas par filmēšanu un montēšanu, kā arī iespēju bez maksas iznomāt filmēšanas aparatūru.

Tiekamies Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla noslēguma skatē 15. jūnijā plkst. 15:00 "Kino Rio" mazajā zālē bez maksas!