Jauniešu deju kolektīvs „Strautuguns” atzīmē 5 gadu jubileju koncertā „Visi priecīgi” 20.aprīlī

30. aprīlī plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” Ventspils Augstskolas jauniešu deju kolektīvs „Strautuguns” koncertā „Visi priecīgi” atzīmēs savu 5 gadu jubileju.

Tāpat kā koncerta nosaukums arī kolektīva moto ir „Visi priecīgi!”. Tieši šie vārdi vislabāk raksturo piecus aizvadītos gadus, kuru laikā „Strautuguns” audzis, pilnveidojies, uzstādījis un sasniedzis jaunus mērķus, bet, galvenais, pulcējis arvien vairāk dejotgribētāju. Pirms pieciem gadiem, ar vēlmi pārstāvēt savu augstskolu un pilsētu, pavadīt brīvo laiku neierastāk un, galvenais, saglabāt latviešu tautas deju kultūru, aktīvi studenti dibināja jauniešu tautas deju kolektīvu. Un visu šo laiku jaunieši dejas prasmi un mīlestību pret deju apgūst Inetas Judzikas vadībā.

Lai gan skaitlis „5” varētu šķist mazs, kolektīva dzīvē tas ir nozīmīgs posms, kad izdejoti neskaitāmi kilometri deju rakstu, lietas sviedru jūras un kāds grams asaru, uzņemti un dāvāti gan simts grami kultūras, gan prieka.

Jubilejas koncertā dejotāji priecēs ar jauniem priekšnesumiem, kā arī skatītājiem iemīļotām dejām. Uz kolektīva pirmajiem lielajiem svētkiem aicināti „Strautuguns” absolventi, draugi un atbalstītāji; ikviens kam tuva deja.

Ieeja Ventspils Augstskolas jauniešu deju kolektīva „Strautuguns” 5 gadu jubilejas koncertā ir bez maksas.