Jolanta Gulbe-Paškeviča un Deniss Paškevičs koncertā “Džems ar Ventspils bigbendu” 20.maijā

20. maijā teātra nama “Jūras vārti” Lielajā zālē notiks jau otrais koncerts sērijā "Džems ar Ventspils bigbendu”, kurā kopā ar vietējo mūziķu kolektīvu muzicēs dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča un saksofonists Deniss Paškevičs.

Koncertprogrammā, kurai dots nosaukums “Pieskāriens”, būs klausāma stilstiski dažāda mūzika, izceļot bigbenda un solistu mijiedarbību, enerģijas, enerģētikas un tehniskās iespējas.

Jolanta Gulbe  Paškeviča un Deniss Paškevičs ir mūziķu ģimene, kurā katrs no viņiem ir spilgta individualitāte. Jolanta ir viena no latviešu džeza profesionālās elites ekstravagantākajām dziedātājām ar tembrāli bagātu un spēcīgu balsi. Viņa ir viena no retajām un pieprasītākajām bossa nova, portugāļu fado stila mūzikas izpildītājām Baltijā.

Deniss ir džeza flautists, saksofonists un komponists. Viņš studējis Latvijā, Igaunijā, Holandē, Vācijā un ir viens no Latvijas džeza zīmoliem pasaulē. Jolanta un Deniss piedalās dažādos muzikālos projektos gan Latvijā, gan ārzemēs. Viņi apceļojuši daudzas valstis, koncertējot prestižos džeza klubos un piedaloties starptautiskos festivālos. Džezs ir dzīvesveids ar savu valdzinājumu un arī pārbaudījumiem, caur kuriem Jolanta un Deniss iet kopā, viens otru izjūtot un atbalstot.

Pagājušogad Ventspils bigbends teātra namā “Jūras vārti” sniedza četrus šādus koncertus, viesos uzņemot gan saksofonistu Gintu Pabērzu, gan dziedātājus Kristīni Prauliņu, Aiju Andrejevu un Intaru Busuli. Arī šogad, bigbendam sadarbojoties ar teātra namu “Jūras vārti, notiks vairāki koncerti “Džems ar Ventspils bigbendu” ietvaros. Pirmais kopā ar dziedātāju Aiju Vītoliņu un basģitāristu Edviņu Ozolu izskanēja martā.

Visas četru koncertu sērijas pamatā ir ideja par muzikāli augstvērtīgiem pasākumiem Ventspilī, dodot iespēju jaunajiem mūziķiem un skaņu režisoriem pielietot zināšanas praksē, iedvesmojoties no pazīstamiem un atzītiem māksliniekiem klātienē. Tādējādi pakāpeniski tiek attīstīts jaunu, inteleģentu klausītāju loks, kuru veido arī gados jauni cilvēki, vidusskolu un augstskolu studenti. Mūziķi un organizatori ar šīs sērijas koncertiem aicina klausītājus izzināt, izprast un iemīlēt džeza mūzikas kā mākslas formas burvību, dziļumu un patiesumu.

Biļetes t/n “Jūras vārti” un visas “Biļešu Serviss” kasēs, kā arī internetā – bilesuserviss.lv.
Biļešu cena € 6,00; 7,00
Ar t/n “Jūras vārti” DRAUGA KARTI – € 4.00

Organizē SIA "Kurzemes filharmonija"
Atbalsta Ventspils pilsētas dome