Šekspīra nedēļa Ventspils jauniešiem

No 25. līdz 28. aprīlim Ventspils Jauniešu mājā notiks vairāki izcilajam angļu dzejniekam un dramaturgam Viljamam Šekspīram veltīti pasākumi.

Šogad visā pasaulē notiek Lielbritānijas iniciēta kampaņa “Šekspīrs dzīvo”, ar kuru atzīmē 400. gadadienu kopš Šekspīra nāves, kas ir 2016.gada 23.aprīlis.

Ventspils Jauniešu māja sadarbībā ar Britu Padomi Latvijā aicina Ventspils jauniešus piedalīties tematiskajos pasākumos:

  •    Pirmdien, 25. aprīlī, plkst. 18:00 mini viktorīna “Šekspīrs dzīvo”. Dalībai viktorīnā iepriekš jāpiesakās, sūtot e-pastu uz [email protected] vai klātienē. Aicināti arī līdzjutēji. Ieeja bez maksas.
  •    Trešdien, 27. aprīlī, plkst. 9:00 notiks “Debašu turnīrs”. Iedvesmojoties no Šekspīra lugas “Romeo un Džuljeta”, jaunieši debatēs par ģimenes tiesībām iejaukties jauniešu attiecībās. Piedalās jauniešu komandas. Interesentu komandām 3 jauniešu sastāvā vēl ir iespēja pieteikt dalību. Pasākumā aicināti piedalīties arī skatītāji. Ieeja bez maksas.
  •    Ceturtdien, 28. aprīlī, plkst. 15:00 notiks “Šekspīra daiļrades radošā pēcpusdiena”. Pasākuma programmā ir Ventspils jauniešu gatavoti Šekspīra dzejas un Šekspīra darbu iedvesmotas dzejas lasījumi un priekšnesumi. Būs iespēja noskatīties vairākus Šekspīra darbus modernās īsfilmu versijās. Ieeja bez maksas.

Vairāk par kampaņu “Šekspīrs dzīvo” vari uzzināt: http://www.shakespearelives.org/